*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Almanya: Umut Derneği Başkanı, Başkonsolosu Makamında Ziyaret Etti  (Okunma sayısı 189 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Almanya: Umut Derneği Başkanı, Başkonsolosu Makamında Ziyaret Etti



Almanya’nın Hannover kentinde 30 yıldan beri engellilere yönelik çalışmalarını sürdüren Umut Derneği Başkanı Halil Polat, Başkonsolos Gül Özge Kaya’yı makamında ziyaret ederek derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Umut Derneği Başkanı Halil Polat, derneğin engelli bireylere ve yakınlarına birçok alanda destek verdiklerini belirterek “Engelli bireylere ve onların yakınlarına değişik alanlarda uzman kişilerce seminerler verdirmekteyiz. Gurup çalışmaları sunmaktayız” dedi. Bürokrasi ve politika düzeyinde engelli göçmenleri temsil ettiklerini söyleyen Polat, “Engelli bireylerimizin özellikle de bürokratik alanda çokça işlemleri oluyor. Bu bireylerimizi ve aileleri maalesef ki bu işlemleri gerektiği gibi yapamamaktalar. Mesaimizin önemli bölümünü engelli bireylerimizin sorunlarını çözmeye ayırıyoruz. Ayrıca, Engelliler Günü’nü değişik aktivitelerle kutluyoruz. Bugün de ve zaman zaman engellilere yönelik çeşitli eğlenceler düzenliyor; moralman iyi olabilmelerini sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“Yüreği Sevgi Dolu Gönüllüler İstiyoruz”

Hannover ve çevresinde bulunan Türk ve Alman sivil toplum kuruluşlarıyla da birlikte bazı aktivitelerde birlikte çalıştıklarının da altını çizen Polat, “Umut derneğinde engellilere yönelik gönüllü çalışmalarda bulunmak isteyen yüreği sevgi dolu gönüllüleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim” dedi.

Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya, Umut Derneği’nin çalışmalarından haberdar olduğunu dile getirerek “Özellikle desteğe ihtiyacı olan çocuklarımıza yardım konusunda başkonsolosluk olarak ortaklaşa çalışabiliriz. Çalışmalarından dolayı Umut Derneği ekibine teşekkür eden Başkonsolos Gül Özge Kaya, ileriki bir tarihte Umut Derneği’ni ziyaret edeceğini söyledi.

Hürriyet


 KATEGORİLER Haberler
 ETİKETLER AlmanyaEngelliGül Özge KayaHalil PolatHannoverUmut Derneği Kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45