Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
Eğitim
»
Eğitim
»
Konya’da Özel Çocuklara Genç KOMEK Eğitimi
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Konya’da Özel Çocuklara Genç KOMEK Eğitimi (Okunma sayısı 461 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Ekim 01, 2022, 02:16:32 ÖS »
Konya Büyükşehir Belediyesi Genç KOMEK Yaz Okulu’nda yaz dönemi heyecanı 31 ilçede yüz yüze ve çevrimiçi eğitimlerle toplam 53 bin 298 öğrencinin katılımıyla devam ederken, özel çocuklar da unutulmuyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, Genç KOMEK çatısı altında özel öğrencilere verdiği çeşitli eğitimlerle fırsat eşitliği oluşturuyor.
Birbirinden farklı etkinliklerle çocukların gözdesi haline gelen GENÇ KOMEK, yaz okulunun yanı sıra özel eğitimlerle de öne çıkıyor. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin, Genç KOMEK çatısı altında özel öğrencilere yönelik verdiği eğitimler fırsat eşitliği oluşturuyor.
Temel Dini Bilgiler, resim, dokuma, el sanatları, basit dikiş teknikleri, spor ve mutfak dersleri eğitimi alan özel öğrenciler başarılara imza atıyor. Özel çocuklar için Genç KOMEK eğitiminden bahseden okul sorumlusu Çiğdem Yener, “Konya Büyükşehir Belediyesi KOMEK bünyesinde bilgisayar ve ney öğretmeni olarak görev yapmaktayım. Adnan Akgül Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde okul sorumlusu olarak görev yapıyorum. Genç KOMEK hizmetini özel çocuklarımız için her yıl olduğu gibi bu yıl da yapıyoruz. Toplam 3 okulda özel çocuklarımız için özel hizmet vermekteyiz. Adnan Akgül Özel Eğitim Meslek Lisesi’nde sadece işitme engelli çocuklarımız ve velileri için eğitim vermekteyiz. Konevi İşitme Engelliler Okulu’nda 4 sınıfta işitme engelli çocuklarımız için, 2 sınıfta da hafif düzey zihinsel engelli çocuklarımız için özel eğitim hizmeti vermekteyiz. Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda da tamamen hafif düzey zihinsel engelli çocuklarımıza hizmet vermekteyiz.” bilgilerini aktardı.
“Özel Çocuklarımıza Özel Kadro”
Özel çocuklar için özel öğretmenlerin bulunduğunun altını çizen Yener, “İşitme engelli çocuklarımız için faaliyetler sürdürüyoruz. Özel eğitim sertifikası almış, işaret dili bilen öğretmenlerimiz var. Özel çocuklarımız için, özel olarak oluşturduğumuz kadroyla eğitim vermekteyiz. Temel Dini Bilgiler, resim, dokuma, el sanatları, basit dikiş teknikleri, spor, mutfak eğitimi derslerimiz var. Sınıflarda hem özel eğitim öğretmenimiz hem de branş öğretmenlerimiz olmak üzere 2 öğretmenimiz bu eğitimleri çocuklarımıza aktarmaktadır. Çocuklarımız spor eğitimi alırken başta okçuluk olmak üzere basketbol, voleybol gibi temel dallarda eğitim görüyorlar. El sanatları eğitimini alırken el göz koordinasyonlarını sağlamak adına punch, keçe, boncuk boyama, taş boyama, tuval boyama ve mozaik gibi derslerimiz bulunuyor. Çocuklarımız da bu dersleri yaparken çok büyük keyif alıyorlar. Resim dersinde mandala, kara kalem, sulu boya, pastel boya çalışmalarını yapıyoruz. Materyallerimiz tamamen Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanıyor. Ücretsiz servis imkanımız var. Her servisimizin işaret dili bilen hostesi var. Temel Dini Bilgiler dersinde siyer, ahlak, cüz, Kur’an-ı Kerim ve dua ezberleme eğitimlerini veriyoruz. Öğretmenimiz işaret diliyle bu eğitimleri aktarıyor. Akıl zeka oyunlarımız da Konevi İşitme Engelliler Okulu’muzda bulunuyor. Mantık ve strateji üzerine oyunlar oynatarak çocuklarımızın çok yönlü düşünmesi sağlanmaktadır.” dedi.
“Kendilerinde Bir Cevher Buldular”
Öğrencilerin aldıkları dersler sayesinde yeteneklerini ortaya çıkardıklarını söyleyen Yener, “Öğrencilerimiz ilk başladıklarında bu branşlar hakkında hiçbir deneyim ve tecrübeleri yoktu. İlk kez KOMEK vasıtasıyla tecrübe edindiler. Cüz seviyesinde olup, 2 haftada Kur’an-ı Kerim’e geçmeyi başaran çocuklarımız var. Bunlar yüzümüzü çok güldürdü. Gurur duyuyoruz. Resim yeteneği olmadığını söyleyen öğrencilerimiz kara kalemle ortaya güzel şeyler çıkartınca yüzlerindeki tebessüm bizleri çok mutlu etti. Aynı şekilde el sanatları dersinde makromeden kapı süsü, anahtarlık yapmak veya keçeden telefon kılıfı, uyku gözlüğü yapmak özellikle erkek çocuklarımızın kendi tabularını yıktı. Kız çocuklarımızın da kendilerini keşfetmelerini sağladı. Kendilerinde bir cevher buldular.” bilgilerini aktardı.
“Veliler Çocuklarını En Yakından Gözlemleyebiliyorlar”
Veli sınıfı ile velilerin hem ders alıp hem de çocuklarını yakından gözlemle fırsatı yakaladıklarını anlatan Yener, “İşitme engelli çocuklarımız derse girerken, velilerimizin talebiyle de bir veli sınıfı açtık. Çocuklarımız dersteyken velilerimize özel müfredatla hazırladığımız içerikle ders yapıyorlar. Haliyle çocuklarının gelişimlerini en yakından gözlemleyebiliyorlar. Onların yüzündeki tebessüm, onların her zaman gelip teşekkür etmeleri ve dualarına şahit olmak bizleri çok onurlandırıyor. Velilerimiz ders içi, ders dışı faaliyetlerden, yüzme, gezi, kamp etkinliklerinden çok mutlu olduklarını, çocuklarının normal hayatta maalesef ötekileşmiş psikolojisiyle yaşadıklarını, burada olabildiğince kendi yeteneklerini keşfedebildiklerini ve hayata tutunduklarını söylüyorlar. Dönem sonunda da öğrencilerimizin yapmış olduğu işlerden bir sergi açacağız.” şeklinde konuştu.
“Veliler Çocuklarını Gözü Kapalı Gönderiyor”
KOMEK Meslek Edindirme Kurslarında usta öğretici olarak öğretmenlik yapman Emine Demirhan şu şekilde konuştu; “Bu sene de Selçuklu Özel Eğitim Meslek Okulu’nda, özel eğitim gereksinimi olan çocuklarımıza hizmet vermekteyiz. Öğrencilerimize mutfak, resim, spor, org, el sanatları ve temel dini bilgiler dersleri veriyoruz. Özel eğitim hocaları ve branş hocaları birlikte bir sınıfa girerek ders akışını beraber yürütüyorlar. Çocuklarımızın algılayabileceği, özel çocuk oldukları unutmadan kaliteli şekilde ders işliyorlar. Oyun kampları, geziler ve piknik gibi farklı etkinliklerle çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Normal eğitim öğretim döneminde çocukların eğitim aldığı okullar var. Fakat yaz döneminde özellikle engelli çocuklarımızın parklar ve oturma alanları kısıtlı olduğu için bu şekilde eğitim almaları oldukça verimli geçiyor. Veliler çocuklarını gözü kapalı gönderebilecekleri bir yer olduğu için çok mutlular.”
“Hem Başarılı Hem Ücretsiz”
Verilen eğitimlerin çok başarılı olduğunu vurgulayan Demirhan, “Büyükşehir Belediyemiz bünyesinde tüm çocuklarımıza kayıtlar, materyaller, servisler ve etkinlikler tamamen ücretsiz. Çanta, şapka, kalem, Kur’an-ı Kerim, boyama materyalleri, punch, takı, mutfak malzemelerimiz de ücretsiz bulunmakta. Her çocuğumuzun farklı yönde, farklı yetenekleri var. Üniversite mezunu çocuklarımız da var, okuma yazmada sorun yaşayan çocuklarımız da var. Bu eğitimlerden hem velilerim hem de öğrencilerim adına son derece memnunuz. Servislerin, materyallerin ücretsiz olması ve her açıdan dışarıdan alabilecekleri bir eğitim asla buranın yerini tutamaz.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.
Yeni Haber Gazetesi
KATEGORİLER Eğitim
ETİKETLER EngelliEtkinlikKonya Büyükşehir BelediyesiÖğrenciÖzel ÇoccuklarÖzel Eğitim Kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
>>>>>>>>>>
kayseriengellilerdernegi.com
<<<<<<<<<
BizdeVARIZ.NeT { melleseferi.com } Kayseri Engelliler Dernegi öMeR
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »