*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Gölcük’te Engelli Kiracıyı Kapıya Koydular  (Okunma sayısı 258 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Gölcük’te Engelli Kiracıyı Kapıya Koydular
« : Ağustos 29, 2022, 02:53:07 ÖS »
Gölcük’te Engelli Kiracıyı Kapıya Koydular



Gölcük Dumlupınar Mahallesinde oturan, 4 yıldır aynı evde yaşayan görme engelli Fatma Cesur ile eşi Mehmet Cesur ev sahipleri tarafından evden çıkarıldı. Eşyalarıyla birlikte kapı önünde kalan aileye Gölcük Belediyesi ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sahip çıktı.

Ev kiralarına gelen zamların ardından eski kiracıları evden çıkarma derdinde olan ev sahipleri farklı bahanelerle kiracıları kapı önüne koyuyor. Her gün yeni şikayetlerin yaşandığı ev sahibi-kiracı sorununda bu kez engelli bir kadın evinden çıkarıldı. Gölcük Dumlupınar Mahallesi Preveze Caddesi’nde yaşayan görme engelli Fatma Cesur, yaklaşık 4 yıldır yaşadığı evden ev sahibinin kızını evlendirip eve yerleştireceği gerekçesi ile evi tahliye etmesi istendi. Bunun üzerine evi boşaltan Cesur ve eşi Mehmet Cesur’un mağduriyetleri Gölcük Belediyesi ve İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından giderildi.

“1 Ay Önce Söylemiş”

Yaşadıkları sıkıntıyı anlatan Fatma Cesur’un eşi Mehmet Cesur, ev sahibinin yaklaşık bir ay önce kendilerinin evden çıkmasını istediğini söyledi. Her yerde ev aradığını ancak zorlukla yeni bir ev bulabildiğini söyleyen cesur, “Bulduğum evin çatısından su akmış. Evin tadilata ihtiyacı var. Ancak hala tadilat olmadı. Biz tadilat beklerken ev sahibi evde tadilat yapacağını söyleyerek bizim çıkmamızı istedi. Biz de eşyalarımızı dışarı çıkardık ve ne yapacağımızı bilmeden bekliyoruz” dedi.

“Belediye Yapacak”

Cesur çiftinin yaşadığı sıkıntılar üzerine olay yerine gelen Gölcük Belediyesi ve Gölcük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlileri aile ve ev sahibi ile görüştü. Ev sahibi evde tadilat yapacağını belirterek derhal evinin boşaltılmasını istedi. Eşyaların dışarı çıkartılması nedeniyle ek süre alamayan Cesur ailesi bulduğu eve eşyalarının taşınması için ikna edildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı eşyaların taşınmasını sağlayacağını, Gölcük Belediyesi ise yeni evin iç tadilatını yapacağının sözü verdi.

ozgurkocaeli.com


ETİKETLER Dumlupınar MahallesiEngelli KiracıGölcükGölcük BelediyesiKira ZammıSosyal Yardımlaşma Kayseri de Bir ilk Kiralık Akülü Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Tekerlekli Sandalye Kayseri de Kiralık Çocuk Tekerlekli Sandalyesi 0544 716 20 45
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri