*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: AFAD’tan Son Dakika Açıklaması! 4 Bina Tamamen Yıkıldı; Yaralı Sayısı Artıyor  (Okunma sayısı 427 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
AFAD’tan Son Dakika Açıklaması! 4 Bina Tamamen Yıkıldı; Yaralı Sayısı Artıyor



AFAD’tan son dakika açıklaması! 4 bina tamamen yıkıldı; yaralı sayısı artıyor… Merkez üssü İzmir olan depremin ardından yıkılan binaların enkazında arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. Son dakika bilgisine göre ölü sayısının 6 yaralı sayısının ise 257 olduğu bildirildi. Deprem İstanbul’da da hissedilirken İzmir’den gelen görüntüler depremin yaşattığı paniği gözler önüne serdi. AFAD, depremde 4 binanın tamamen yıkıldığını göçük altından 70 kişinin kurtarıldığını açıkladı. Hayatını kaybedenlerden birinin boğularak vefat ettiği bildirildi. Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener de İzmir’de deprem sonrası tsunami yaşandığını ifade etti. Öte yandan son olarak 5.1 şiddetinde artçı bir sarsıntı daha yaşandı. İşte İzmir’den son dakika haberleri…

6.6 şiddetindeki deprem sonrasında İzmir’de arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Son dakika gelişmesine göre AFAD, 6 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini yaralı sayısının ise 257 olduğunu açıkladı. Bornova ve Bayraklı şehirlerinde binaların yıkıldığı, enkaz altında yaralıların olduğu ifade edilirken bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 6.6 şiddetindeki depremin ardından Seferihisar’da artçı sarsıntılar sürüyor. İzmir’deki depremin ardından ilk görüntüler de ortaya çıktı. Son dakika uyarısında bulunan AFAD, hasarlı binalara girilmemesi gerektiğini vurgularken binaların etrafında ateş yakılmamasını belirtti.

Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamada da deprem sonrası tsunami olduğu belirtildi. Basın toplantısı yapan Prof. Gündoğdu, artçıların süreceğini belirtirken binasına güvenmeyenin binada kalmaması gerektiğini ifade etti.

AFAD: SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre 1’i boğulma olmak üzere toplam 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 202 vatandaşımız yaralanmıştır. İzmir’de yıkılan ve hasar gören 12 binada arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir.

Sabah
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri