*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Pandemi Bahanesiyle Engelliler Hızlı Trene Binemiyor  (Okunma sayısı 534 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Pandemi Bahanesiyle Engelliler Hızlı Trene Binemiyor
« : Temmuz 16, 2020, 03:45:27 ÖS »
Pandemi Bahanesiyle Engelliler Hızlı Trene Binemiyor



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "2013 yılında yasa çıktı. Yüzde 40’ın üzerindeki engelliler kamuya ait taşıtlara ücret ödemiyordu. Şimdi pandemiyi bahane ederek engellileri hızlı trene bindirmiyorlar. Bunun neresinde mantık ve ahlak var? Saray’ın engelli diye bir derdi yok" dedi.

SARAY’IN ENGELLİ DİYE BİR DERDİ YOK

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Kılıçdaroğlu CHP Grup toplantısında yaptığı konuşmada konuya ilişkin şunları söyledi:

"2013 yılında bir yasa çıktı. Engelliler, kamuda taşıtlara ücret ödemiyorlar. Parlamentodan bir yasa çıktı. Kamuya ait olan yerlerde ücretsiz ulaşımın yolu açıldı. Pandemi döneminde yasak geldi.

Ama pandemi başladı, engelliye sen binemezsin dediler. Bunu bütün engelli kardeşlerimizin bilmesini isterim. Bizim belediyelerimzde bir sorun yok. Ama TCDD’nin araçlarına gelince parasıyla bine binemiyorlar. Saray’a sormak istiyorum. Dünya kadar boş kadro var engellilerin atanması gereken. 18 yıldır bu kadrolar boş kaldı.

Eğer parlamentodan bir yasa çıkmışsa o kadroların doldurulması gerekmiyor mu. Saray’ın engelli diye bir derdi yok. İhaleleri alanların bir eli yağda bir eli balda. Öyle olunca tüm ülke böyle sanıyorlar."

Kaynak: ankahaber.net  14 Temmuz 2020



Etiketler : parasal konularda dikkatli adım atılması gerektiğine dair bir uyarı niteliğinde bu dönem dostlarınızla maddi ilişkilerinizi dikkatli idare etmeli ve yönetmelisiniz kayseri hatta para ilişkilerine
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri