Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
1 Saat
1 Gün
1 Hafta
1 Ay
Her zaman
Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
kayseriengellilerdernegi.com
»
Eğitim
»
Eğitim
»
Engelli Öğrencilere Uzaktan Eğitimde Kolaylık Sağlanacak
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88
« önceki
sonraki »
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Aşağı git
Gönderen
Konu: Engelli Öğrencilere Uzaktan Eğitimde Kolaylık Sağlanacak (Okunma sayısı 775 defa)
melleseferi
öMeR
Administrator
Hero Member
SiTe YöNeTiCiSi
«
:
Mayıs 29, 2020, 05:46:33 ÖÖ »
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) uzaktan eğitimde canlı dersler ve içerikler hazırlanırken engelli öğrencilere yönelik farkındalık oluşturacak bir dizi tedbir ve önlemleri kapsayan kararı üniversitelere gönderdi.
Karar, YÖK Engelli Öğrenci Komisyonu Çalışma Grubu’nun, engelli öğrencilerin uzaktan eğitimde karşılaştığı problemlerle ilgili toplanması sonucunda alındı. Kararda öne çıkan maddeler şöyle:
- İşitme engelli öğrenciler için ders içerikleri metin olarak da sağlanmalı. Ders anlatımları mümkünse alt yazılı olarak da verilmeli.
- Ders içeriği önceden metin olarak öğrenciye gönderilmeli. Dudak okuyabilen öğrenciler için ders sunumlarının yanı sıra öğretim elemanının ekranda görünmesi sağlanmalı.
- Görme engelli öğrencilerin okuyucu sistemlerinin kullanabileceği zengin metin biçimlerinin kullanımı açısından özen gösterilmeli. Sunumlarda büyük punto ve kontrast renk kullanılmalı.
- Görsel içerikler, grafik ve tablolar ders anlatımı sırasında betimlenmeli. Özellikle sınavlarda grafikler betimlenmeli.
- Uzaktan eğitim kapsamında yapılan online sınavlarda engel durumuna göre ek süre tanınmalı.
YÖK’ün yazısında, zihinsel engelli ve otizm spektrum bozukluğu bulunan az sayıda öğrencinin de yükseköğretimle bağlantısının kopmamasına özen gösterilmesi istendi. Düzenli aralıklarla aile ve öğrencilerle temasa geçilmesi, gerekirse psikoloji ve diğer alanlardan akademisyenlerden de destek alınmasının imkanlar dahilinde sağlanmasına dikkat çekildi. Kaynak: Milliyet 08 Mayıs 2020
>>>>>>>>>>
kayseriengellilerdernegi.com
<<<<<<<<<
BizdeVARIZ.NeT { melleseferi.com } Kayseri Engelliler Dernegi öMeR
Engelsiz Bir Dünya için Bizde VARIZ
Yazdır
Sayfa: [
1
]
Yukarı git
« önceki
sonraki »