*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Kamuda Çalışan Engelli Taşeron İşçilere ÇSGB’den Müjde  (Okunma sayısı 693 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Kamuda Çalışan Engelli Taşeron İşçilere ÇSGB’den Müjde



Engelli taşeron işçiler kadroya alınmalarına ilişkin düzenleme kapsamında bazı mağduriyetler yaşıyorlardı.

Engelli işçilerin yaşadıkları bu mağduriyeti Kamupersoneli.net olarak dile getirdik ve konu ile ilgili düzenleme talebinde bulunduk. Haberimizin yayımlanmasından kısa bir süre sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan konuya dair cevap geldi.

Kamu kurum ve kuruluşunda çalışan engelli taşeron işçilerin, 696 Sayılı KHK gereği erken emeklilik mağduriyetleri sona eriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı vergi indirimine sahip engelli taşeron işçiler için müjde niteliğinde değerlendirme yayımladı. İşte detaylar.

Bilindiği üzere kamu kurum ve kuruluşlarında alt işveren bünyesinde istihdam edilen taşeron işçiler 696 sayılı KHK gereği 4/D statüsünde kadroya geçiş işlemleri devam ederken bu kapsamda çıkarılan yönetmelik engelli taşeron işçilerin mağduriyetine sebebiyet verecek şekilde düzenlenmiş ve bu kapsamda istihdam edilen kişileri resen erken yaşta emekliye sevkinin önünü açmıştı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide SARIEROĞLU 11 Mart 2018 tarihinde Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde Ak Parti Sivas Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen “Kadınlar Buluşuyor” adlı programında konu hakkında yaptığı konuşmada “Daha önce taşeronda çalışan eski hükümlü kardeşlerimizden, terör suçu  olmamak üzere, cinsel saldırı olmamak üzere, çocuk istismarıyla bağlantılı  herhangi bir suç olmamak üzere inşallah alım sürecini başlatacağız.

Diğer bir konu engelli kardeşlerimizle ilgili, dünkü açıklamamda bu yanlış anlaşılmış.  Emekliliği gelmiş ama emeklilik başvurusunda bulunmamış engelli kardeşlerimiz vardı, normal emeklilerimizle ilgili söyledim gibi anlaşılmış. Taşeron çalışmamız kapsamında emekli olanların kadroya girişi genel olarak kamuda çalışma kuralları gereği mümkün olamayacak. Maaş almamışsa, bununla ilgili işlemleri başlatmadıysa sadece engelli olan kardeşlerimizin tekrardan kadroya geçip çalışmalarına bir  imkan sağlıyoruz, bu anlamda henüz işlemlerini yapmadıkları için.” İfadelerini kullanmasına rağmen konu hakkında somut bir adım atılmamış ve engelli taşeron işçilerin tedirginlikle devam ediyordu.

HABERİMİZ SES GETİRDİ, BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Kamupersoneli.Net olarak konu hakkında bugün yaptığımız haberde engelli taşeron işçilerin yasa kapsamında mağdur edilmemesi ve bu düzenlemenin 02 Nisan 2018 tarihinden önce tekrardan düzenlenmesi önerilerimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından jet yanıt ile karşılık buldu.

Bakanlık, taşeron yasası kapsamında kurmuş olduğu resmi internet sitesi olan www.altisveren.gov.tr adresinden konu ile ilgili açıklamalarda bulunurken, vergi indirimi olan engelli taşeron işçilerin de engelli olmayan diğer kişiler gibi yaşlılık aylığına hak kazanma tarihlerinin esas alınmasının uygun olacağını belirtti.

Böylelikle engelli olarak istihdam edilen taşeron işçiler vergi indirimleri nedeni ile erken yaşta emekli olmayıp tıpkı diğer engelli olmayan kişilerin yaşlılık aylığına hak kazanma tarihlerine kadar çalışma imkanına sahip olacaklar.

30.03.2018 - Kamupersoneli.net



Etiketler : OLURMUSUN BENİ SEVMEK YÜREK İSTER SENDE VARMI O YÜREK BENDE VAR TERTEMİZ BİR KALBİM YÜREĞİM HUZUZURUNDA PAZARA KADAR DEĞİL MEZARA KADAR CANIMI ALANA