*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ulus Metro İstasyonunda Çalışmayan Asansör Nöbeti Çözüm Getirdi  (Okunma sayısı 723 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Ulus Metro İstasyonunda Çalışmayan Asansör Nöbeti Çözüm Getirdi



Ankara Metrosu’nun Ulus istasyonunda çalışmayan asansörlere dikkat çekmek isteyen iki engelli vatandaşın başlattığı asansör nöbetinin Hürriyet Ankara’da gündeme gelmesinin ardından Büyükşehir ekipleri sorunlu cihazlara müdahalede bulundu.

Asansörlerin onarımına başlayan ekipler, çalışmaların yaklaşık bir hafta süreceğini kaydetti. Ayrıca, istasyon görevlilerinin yaşlı ve engelli vatandaşların kullanımına ayrılan asansöre, amaç dışı binilmesini önlemek için nöbet sistemine geçeceği öğrenildi. Ulus istasyonuyla başlayacak uygulamadan olumlu dönüş alınması durumunda diğer noktalardaki asansörler için de benzer sistemin kullanılacağı bilgisine ulaşıldı. Hürriyet Ankara’ya açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri şunları söyledi:

İSTİSMARA KARŞI GÜVENLİK

“Asansörler teknik bir arıza nedeniyle çalışmıyor, özel bir çalışma yürütülmesi gerekli. Biz başlamıştık ancak henüz tamamlanmadı. Çalışma en geç bir hafta içerisinde tamamlanacak ve asansörler işler duruma getirilecek. Bu süre içerisinde engelli vatandaşların mağdur olmaması için istasyondaki görevli arkadaşlarımıza talimat verdik, diğer asansörlerden metroya giriş çıkış yapabilmeleri için yardımcı olacaklar. Daha sonrasında da yaşlı ve engellilerin kullanması için yapılan asansörlerin istismar edilmemesi için istasyondaki güvenlik arkadaşlarımız görevlendirilecek.”

TÜM İSTASYONLARDA ENGELLER KALKMALI

Doğuştan engelli iki Ankaralı vatandaş Oğuz Mucurluoğlu ve Mustafa Alev metro istasyonlarındaki kullanım dışı haldeki asansörlere dikkat çekmek için önceki gün Ulus İstasyonu’ndaki çalışmayan asansörün önünde nöbet tutmaya başlamıştı. İstasyondaki sorunun bir hafta içerisinde giderileceği öğrenen engelli vatandaşlar, “1 yıldır çalışmasını bekliyoruz. 1 hafta boyunca da gelip denetleyeceğiz, ilk kullanan biz olmak istiyoruz. Diğer istasyonlarda da engellilerin yaşamını zorlaştıran sorunların çözüme kavuşmasını bekliyoruz” diye konuştu.

22.02.2018 - Hürriyet



Etiketler : KAYSERİ ERCİYES AKADEMİ SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ KAYSERİ ERBOSAN ERCİYES BORU SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKATİ MENSUPLARI YARDIMLAŞMA DERNEĞİ KAYSERİ