*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İÜ ENUYGAR Merkezi'nin Bahar Seminerleri Başlıyor  (Okunma sayısı 725 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İÜ ENUYGAR Merkezi'nin Bahar Seminerleri Başlıyor
« : Şubat 06, 2018, 12:43:45 ÖS »
İÜ ENUYGAR Merkezi'nin Bahar Seminerleri Başlıyor



İÜ ENUYGAR Merkezi Engellilik Araştırmaları Anabilim Dalı Bahar Seminerlerimizin ilki 14 Şubat 2018, Çarşamba günü, saat 17:00-19:00 arasında  İÜ İletişim Fakültesinde gerçekleşecektir.

Türkiye'de Lepra Mücadelesi ve Türkan Saylan'ın Kazandırdıkları konulu seminerin konuşmacısı Cüzzamla Savaş Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel olacak.

Seminer hakkında

Bilinen en eski hastalıklardan biri olan lepra (cüzzam),  bulaşıcı bir cilt hastalığıdır. Tanı ve tedavisi mümkün olmakla birlikte, tedavi edilmezse ağır bedensel sakatlıklara ve körlüğe yol açar. Bu hastalık yüzyıllar boyunca, insanların ve ailelerin damgalanmasına ve toplumdan soyutlanmasına neden oldu. Günümüzde lepradan bahsedildiğini duymamış olmanız şaşırtıcı değil. Çünkü ülkemizde uzun yıllar boyunca  Lepra mücadelesi yapıldı. Bu mücadelenin hikayesini ve bu alanda Prof. Dr. Türkan Saylan’ ın katkılarını ilk tanığından, Türkan hocanın sağ kolu ve halen Cüzzamla Savaş Derneğinin Başkanı olan Prof. Ayşe Yüksel’den dinleyeceğiz.

Prof. Dr. Ayşe Yüksel hakkında

İlk ve ortaöğretimini İstanbul’da tamamladıktan sonra  İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Yüksek Okulu’ndan 1979’da mezun oldu. 1995’te Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden doçent unvanı alan Yüksel, 1980-2001 yılları arasında Prof. Dr. Türkan Saylan’la beraber İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde çalıştı. 1980-2001 yılları arası Saylan ile beraber Van ili başta olmak üzere lepralı hastaların tanı, tedavi ve rehabilitasyonlarında çalışmalar yapan Yüksel, 2001- 2015 yılları arasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalında çalıştı. Halen İstanbul Arel Üniversitesinde görev yapmaktadır. Yüksel, Saylan’ın vefatından bu yana Cüzzamla Savaş Derneği’nin de başkanıdır.

Not: Katılım ücretsizdir, İÜ mensubu olmayanların enuygar@istanbul.edu.tr mail adresine isim bildirmeleri rica olunur.

06.02.2018 - Yaşadıkça



Etiketler : kayseri İLDEM UZUNYAYLALILAR KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ İLK ADIM ENGELLİ VE KİMSESİZLER DERNEĞİ KAYSERİ İLİM YAYMA CEMİYETİ KAYSERİ ŞUBESİ kayseri