*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bitlis Gençlik Merkezince Açılan İşaret Dili Kursuna Yoğun İlgi  (Okunma sayısı 616 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bitlis Gençlik Merkezince Açılan İşaret Dili Kursuna Yoğun İlgi



Bitlis Gençlik Merkezince açılan işaret dili kursuna vatandaşlar ilgi gösteriyor.

Kursta işaret diliyle basit cümle yapıları, sıfatlar, fiiller, soru cümleleri ve diyalog örnekleri ile parmak alfabesi öğretiliyor.

Kurs eğitmeni Betül Yıldız, AA muhabirine, iki grup şeklinde düzenlenen kursa çoğunluğu üniversite öğrencisi 50 kişinin katıldığını söyledi.

Türkiye'de birçok işitme engellinin bulunduğunu, bu kişilerin özellikle resmi kuruluşlarda ve günlük yaşantılarında kendilerini ifade etmekte sıkıntı yaşadığını anlatan Yıldız, "Düşünsenize aklınız ve iradeniz yerinde, tüm bedeniniz işlevsel halde ama siz kendinizi ifade edemiyorsunuz. Bu yüzden işaret dilini öğretiyoruz. Kursumuz 120 saat sürüyor." dedi.

Kursiyerlerden Murat Sırma ise babasının küçükken geçirdiği hastalık nedeniyle işitme engelli olduğunu anlattı.

Babasını daha iyi anlamak için bu kursa katıldığını belirten Sırma, "İşitme engelliler hayattan çok geri kalıyor. Onlara kulak vermemiz lazım. Duymamak ellerinde olan bir şey değil. Bu kurs bize çok şey kattı." diye konuştu.

Kursa katılan üniversite öğrencisi Ayfer Balcı da dördü işitme engelli 7 kardeşinin bulunduğunu anlatarak, "Kardeşlerimi daha iyi anlamak ve duygularımı ifade etmek için kursa geldim. Şimdi daha iyi iletişim kuruyorum. Burada öğrendiklerimi tatillerde onlara öğreterek daha iyi anlaşacağım." ifadesini kullandı.

02.01.2018 - AA