*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Devlet Personel Başkanlığı Engelliler Günü Mesajı Yayımladı  (Okunma sayısı 755 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Devlet Personel Başkanlığı Engelliler Günü Mesajı Yayımladı



Devlet Personel Başkanlığı (DPB) 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için mesaj yayımladı.

Anayasamızda yer verilen “Sosyal bir hukuk Devleti” olabilmenin gereği olarak Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın, müreffeh bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri, sosyal ve ekonomik hayata katılmalarını sağlayarak toplum içerisinde daha çok bulunmaları,  eğitim haklarını kullanabilmeleri, istihdama katılarak üreten ve ülkesine katma değer yaratan bir insan olabilmeleri için çok önemli adımları hayata geçirmiştir.

Bu projeler neticesinde, engelli vatandaşlarımız spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda kendilerini ispatlamış ulusal ve uluslar arası platformda bir çok başarılara imza atmışlardır.

Engellilerin kamu kurumlarında memur statüsünde istihdam edilmelerinin takip ve denetiminden sorumlu bir Kurum olan Başkanlığımız da kamu kurumlarında daha iyi şartlarda ve daha fazla sayıda engelli memur istihdam edilmesi için gerek vatandaşlarımızdan gerek engelli sivil toplum kuruluşları tarafından gelen talepler doğrultusunda engelli memur istihdamına yönelik önemli projeler geliştirmiştir.

Çalışma azmi, cesareti ve fedakârlıklarıyla ülkemiz için her türlü özveriden kaçınmayacaklarını her şart ve ortamda daha önce de defalarca ispatlamış olan engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine hangi hizmetler sunulursa sunulsun, ne yapılırsa yapılsın onların haklarının ödenemeyeceği de aşikardır.

Bu duygu ve düşünceler ile her sağlıklı insanın da bir engelli adayı olduğu bilinciyle,  3 Aralık Dünya Engelliler günü vesilesiyle tüm engelli vatandaşlarımızın aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı  bir ömür geçirmesini diliyoruz.

03.12.2017 - Engelsizler.net



Etiketler : ENSAR SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ENES GENÇLİK SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ DERNEĞİ KAYSERİ ŞUBESİ DOSTLAR MÜZİK SEVENLER DERNEĞİ