*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Nazilli’de Engelli Araç Park Yerlerini Duyarsız Kişiler İşgal Ediyor  (Okunma sayısı 749 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Nazilli’de Engelli Araç Park Yerlerini Duyarsız Kişiler İşgal Ediyor



Nazilli’de yaşayan engelli araç sahibi kişiler için ayrılan engelli araç parkları, duyarsız vatandaşlar tarafından adeta işgal ediliyor. Bu durum engelli araç sahibi vatandaşlar için çoğu zaman bir zulüm haline geliyor.

Engelli vatandaşlar için ayrılan tek araçlık engelli parkı bile çoğu zaman engelli vatandaşlara çok görülerek diğer araç sahipleri tarafından işgal ediliyor.

Konuya tepki gösteren bazı vatandaşlar, araç sahiplerinden duyarlılık istediler. İsabeyli yol ayrımında çok sayıda ücretsiz otopark bulunmasına rağmen engelliler için ayrılan bölümlere araç park edilmesinin büyük bir duyarsızlık olduğu kadar bir hak gasbı olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu konuda sürücülerden anlayış, yetkililerden ise yaptırım beklediklerini kaydettiler.

"BİLİNÇSİZLİKLE AÇIKLANAMAZ"

Duruma tepki gösteren vatandaşlar, “Engellilerin park yerini işgal eden sürücülerin bu tutumu bilinçsizlikle açıklanamaz. Çünkü artık bu konuda tüm yazılı, sesli ve görsel iletişim araçlarıyla bilinçlendirme yapılıyor. Bu sadece duyarsızlıkla açıklanabilir. Çünkü engelli park yerleri, engellilerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla yasaların engellilere tanıdığı yasal bir ayrıcalıktır. Trafik ekiplerince bu yerler her gün rutin olarak devamlı denetlenmelidir, yasağa uymayan araçlar mutlaka çekilmelidir. Sürücülerin engelliler için ayrılmış park yerlerine araçlarını park etmemeleri konusunda daha duyarlı olmaları gerekmektedir.  Engelli parklarını işgal edenlerden bu konuda empati kurarak kendilerini bir an için engelli bireylerin yerine koyarak düşünmeli” diyerek duyarlılık istediler.

17.09.2017 - sesgazetesi.com.tr