*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engellilerle Hayvanları Aynı Kefeye Koyulduğu Etkinlik İptal Edildi  (Okunma sayısı 830 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engellilerle Hayvanları Aynı Kefeye Koyulduğu Etkinlik İptal Edildi



Beşiktaş Belediyesi ile Engelsiz Yaşam Vakfı büyük bir skandala imza attı! Engellileri, hayvanlarla kıyaslayarak etkinlik yapmaya kalkan belediye, tepki sonucu iptal kararı aldı.

Beşiktaş Belediyesi’yle Engelsiz Yaşam Vakfı’nın birlikte düzenleyeceği yardım organizasyonu skandala dönüştü. 16-17 Eylül’de engelliler için bir yardım organizasyonu düzenleyen Beşiktaş Belediyesi, hazırladığı pankartta ‘Sokak hayvanları ve Engelliler yararına’ sloganını kullandı. Başta Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Şükrü Boyraz olmak üzere, BJK Engelli Basketbol Takımı Menajeri Erdem Göksel de skandala adeta isyan etti. İnternette yükselen tepkilerin ardından organizasyon tamamıyla iptal edildi.

Tasmalı protesto!

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Boyraz,konuyla ilgili olarak, "‘Engelliler ve Sokak Hayvanları’ tanımlamasını aynı cümlede kullanmak en kibar tabirle ayıptır, insanlık adına utançtır. Eğer Başkan veya yetkililer özür dileyip bir açıklamayla bu organizasyonu iptal etmezlerse bizler de protesto amacıyla tasma takacağız" dedi.

İtirazımız belediyeye!

BJK Engelli Basketbol Takımı Menajeri Erdem Göksel ise, “Ne söylenebilir ki? Beşiktaş semtinde engellilerimizin yeteri kadar alaka görmediğini, her fırsatta dile getirdim. Şimdi de ‘Engelliler ve Sokak Hayvanları Yararına’ diyerek, bizleri sokak hayvanları ile aynı kefeye koydular. Biz Engelliler olarak, sokak hayvanlarını çok severiz. İtirazımız onlarla aynı kefeye koyulmaya değil, Beşiktaş Belediyesinin düşüncesizliğine” dedi.

13.09.2017 - Akşam



Anahtar Kelimeler : Hiç ellerin taşı bana değmez İlle dostun gülü yaralar beni pir sultan Abdal garip beye tatile gittiğim de yan komşunun terasını ihlal etmesin diye aldığım tedbir eee evde erkek