*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Gölcük İlçesinde Görme Engellilere Büyük Saygısızlık  (Okunma sayısı 907 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Gölcük İlçesinde Görme Engellilere Büyük Saygısızlık
« : Ağustos 21, 2017, 11:08:16 ÖÖ »
Gölcük İlçesinde Görme Engellilere Büyük Saygısızlık



İlçemizde birçok cadde ve sokakta bulunan ve görme engelli vatandaşların yönlerini bulmaları ve daha rahat yürümeleri için yerleştirilen kılavuz yolların üzerine park edilen arabalar ile engelli vatandaşlarımıza büyük saygısızlık yapılıyor.

Yönlerini bulmakta büyük kolaylık sağlıyor

Görme engelli vatandaşların cadde ve sokaklarda bulunan kaldırımlarda daha rahat yürümeleri için ayak tabanlarıyla hissedebileceği ve yolun düz devam ettiğini, yönlere ayrıldığını yada bittiğini belirten kılavuz yollar ile görme engelli vatandaşlar yollarda artık daha güvenli bir şekilde yürüyebiliyor. Zaten park edilmesi yasak olan üstünde  kılavuz yolların bulunduğu  kaldırımlara park edilen arabalar görme engelli vatandaşların bu haklarını ellerinden almış oluyorlar.  Çevredeki vatandaşlar, ”Görme engelli vatandaşlarımız için çok güzel bir uygulama yapıldı ama bazı duyarsız sürücülerin kaldırımlara arabalarını park etmeleri hiç hoş olmuyor. Bu durum resmen görme engelli vatandaşların haklarını ellerinden almak oluyor. Biz araç sahiplerinin bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını ve kılavuz yolların üstüne ve hatta kaldırımlara arabalarını park etmemelerini rica ediyoruz” dediler.

14.08.2017 - golcukhaber.com.tr



Anahtar Kelimeler : olan hastalar bu tip sıkıntılara karşı daha hassastırlar nakille ilgili beklentiler genellikle çok yüksektir ve hasta organ naklinin olası sonuçlarını tam olarak anlayamamış olabilir bu