*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Cumhurbaşkanlığı "Engelsiz Köy" İstihdam Projesi İçin Devreye Girdi  (Okunma sayısı 857 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Cumhurbaşkanlığı "Engelsiz Köy" İstihdam Projesi İçin Devreye Girdi



İstihdam tarihi rekora ulaşırken, hükümetten üç müjdeli haber daha geldi. Yaklaşık bir milyon kişinin istihdam edildiği toplum yararına işlerde çalışanlara kalıcı iş kapısı açılıyor. Genç istihdamı için 3 yıllık teşvik verilecek.

Cumhurbaşkanlığı yüzlerce engelliye iş imkanı sağlayan "engelsiz köy" projesinin yaygınlaşması için devreye girdi.

Bakan Müezzinoğlu, düzenli olarak yaptığı SGK il sosyal güvenlik müdürleri ve İŞKUR il müdürleriyle telekonferans görüşmelerine devam ediyor. Müezzinoğlu, Tunceli, Bolu, Kocaeli ve Kırşehir il müdürleriyle görüşmelerinin ardından gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Engelsiz Köy" projeleri için yasal hazırlıkları yaptıklarını belirten Müezzinoğlu, Cumhurbaşkanlığı ekiplerinin de projeyi incelediğini söyledi.

1 MİLYON 151 BİN GENÇ

Müezzinoğlu, "İstihdam edilen engelliler üretim yapıyor. Cumhurbaşkanlığı ekipleri de o projeyi incelemiş. Gerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, gerekse bizim arkadaşlar tarafından da incelendi. Esas yasal düzenlememiz o ve benzer bakışlara zemin hazırlayacak, vizyonu olan bir düzenleme olacak" dedi.

Gençlerin istihdamının öncelikleri arasında bulunduğunu belirten Müezzinoğlu, son bir yılda 1 milyon 151 bin gencin işgücüne katıldığını hatırlatarak, bu kitleye yönelik özel programlar geliştirmek istediklerini söyledi.

FİRMALARA ÖDEME İMKANI

Bunlardan en önemlisinin mezun gençlerin becerilerinin mesleki eğitim yoluyla iş piyasasına uyumlulaştırılması olduğunu anlatan Müezzinoğlu buna ilave olarak teşvik programının da güncelleneceğini belirtti. Mehmet Müezzinoğlu, gençlerin istihdamında 3 yıla varan bir teşvik üzerinde çalışıldığını, bu yolla kalıcı bir istihdam oluşturmanın hedeflendiğini anlattı.

Bakan Müezzinoğlu, engellilerin çalışması ve engelli çalıştırma yükümlülüğüne yönelik yeni arayışlar içinde olduklarını kaydetti.

Hayata geçen yeni yöntemin, engellilerin sosyal ortamı ve ulaşım imkanlarının da gözetilmesiyle, yaşadıkları yakın yerlerde, pastane, bakkal, market vb. işyerlerinde teşvikli çalıştırmaya yönelik olduğunu hatırlatan Müezzinoğlu, bu kapsamda yaklaşık 50 bin dolayında engelli işgücü olduğunu ve hayata geçirilmesiyle hem işverenin hem de engellinin yararına bir sonuç doğacağını belirtti.

CAZİP HALE GETİRİLECEK

Fikir aşamasında olan yeni bir yaklaşım üzerinde çalıştıklarını da belirten Müezzinoğlu, engelli çalıştırma yükümlülüğü bulunan işyerlerinin, bu yükümlülüğünü yerine getirememesi halinde belirlenecek bir tutarda ödeme yaparak bu yükümlülükten muaf tutulması, elde edilecek gelirin de oluşturulacak bir fon aracılığıyla, engelli çalıştıran işyerlerine çalıştırdıkları kişi başına teşvik olarak verilmesinin planlandığını kaydetti. Müezzinoğlu, bunun henüz fikir aşamasında olduğunu ve uygulanabilirliğinin incelendiğini vurguladı.

20.07.2017 - Yeni Asır