*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Nazilli'de Yapılan Üst Geçit Engelli ve Yaşlılar İçin Değil!  (Okunma sayısı 770 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Nazilli'de Yapılan Üst Geçit Engelli ve Yaşlılar İçin Değil!



Nazilli'de trafik akımını ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından D-320 karayolu üzerine yapılan üst geçitte asansör ve engelli platformu yapılmadığı için engelli ve yaşlı vatandaşlar faydalanamıyor.

Devlet karayolları tarafından yaklaşık iki yıl önce Yeni Mahalle ile Karaçay Mahallesini birbirine bağlayan Denizli-Aydın karayolu üzerinde yayaların karşıdan karşıya geçişini kolaylaştırmak amacıyla üst geçit yapıldı. Binlerce lira harcanarak yapılan üst geçitte asansör ve engelli rampası yapılması unutulduğu için ise özellikle engelliler, yaşlılar ve çocuk arabası ile karşı tarafa geçmek isteyen vatandaşlar merdivenle karşılaşınca geri dönmek zorunda kalıyor.

"ÖLÜMLE BURUN BURUNA KALIYORUZ"

Damar tıkanıklığı nedeniyle 18 yıldır engeli olarak tekerlekli sandalyeyle birlikte yaşadığını dile getiren 69 yaşındaki İbrahim Bayrak, karayolunun karşısına geçebilmek için yaklaşık 500 metre giderek trafik ışıklarından karşıya geçmeye çalıştığını ve trafik yoğunluğu yaşanan karayolunda defalarca ölümle karşı karşıya kaldığını söyledi. Yetkililere seslenen engelli vatandaş bir an önce bu soruna çözüm bulunması gerektiğini belirterek; "Yetkililer bu köprüye en azından engelli ve yaşlı vatandaşlar geçecek şekilde bir asansör ya da rampa yapsınlar,bizler bu üst geçidi kullanamıyoruz" dedi.

"BU TÜR PROJELER YAPILIRKEN ENGELLİLER UNUTULMASIN"

Bin 500’e yakın engelli vatandaşın yaşadığı İlçe’de bu tür projeler yapılırken engelli vatandaşların unutulduğunu dile getiren Nazilli Engelliler ve Engellilere Destek Verenler Derneği (NAZENDER) Başkanı Tayfun Yazıcı, engellilerin üst geçitlerde sorun yaşadıklarını belirtti. Yazıcı; "Üst geçit merdivenlerinde her hangi bir engelli platformu yapılmamış, biz karayolları yetkililerinden bir an önce ilave bir platform yapılmasını talep ediyoruz, çünkü engelliler de bu ilçede yaşıyor ve bu hayatın içindeler. Bu tür projeler yapılırken, köprülerden engellilerin de geçebileceği lütfen unutulmasın" diye konuştu.

30.06.2017 - sesgazetesi.com.tr