*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Trakya Üniversitesi Engelsiz Kampüs Yapmak Amacıyla Çalışmalara Başladı  (Okunma sayısı 598 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Trakya Üniversitesi Engelsiz Kampüs Yapmak Amacıyla Çalışmalara Başladı

Edirne Bedensel Engellileri ve Ailelerini Koruma Yardımlaşma Derneği (EBED) tarafından düzenlenen konferansta konuşan Trakya Üniversitesi (T.Ü.) Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Tuna, Rektör Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu'nun engelsiz kampüs yapmak amacıyla çalışmalara başladığını söyledi. Prof.Dr. Tuna, engelsiz kampüs için üniversite bünyesinde çalışma grupları oluşturulduğunu belirterek; “Amacımız engelsiz bir kampüs yapmak” dedi.

EBED tarafından Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Konferans Salonu'nda düzenlenen “Yerel Yönetimlerde Engelli Sorunları ve Çözüm Önerileri” konferansında konuşan T.Ü. Öğretim Üyesi Prof.Dr. Hakan Tuna, üniversite bünyesinde 'engelsiz kampüs' için çalışmaların başladığını belirtti. Prof.Dr. Tuna, engelsiz kampüs çalışması kapsamında Rektör. Prof.Dr. Erhan Tabakoğlu tarafından çalışma gruplarının oluşturulduğunu ifade etti.

Üniversite'nin engellilere yönelik çalışmalarından bahseden ve bu yöndeki 'engelsiz kampüs' projesini anlatan Prof.Dr. Tuna; “Bizim amacımız engelsiz bir kampüs yapmak. Rektörümüzün bu yönde bir çalışma isteği var. Bu yönde de çalışma grupları oluşturuluyor. Ben 1994 yılından beri çalışıyorum. Engelli çocuklarla çalıştım. Her Perşembe fizik tedavi ve rehabilitasyon kliniğinde engellilerle birlikte çalışıyoruz” dedi.

Engelli ve engelsiz vatandaşlar için Edirne'deki olumsuzluklara dikkat çeken Tuna; “Ben engelsiz miyim? Edirne'de aslında ben de engelliyim. Yüksek bir kaldırımım varsa engelliyim. Benim kampüsümde 35-40 santimetre, Edirne'de Binevler dâhil yüksek kaldırımlar var. O yüzden hepimizin engelleri var. Bu civarda yaşıyorsanız engellisiniz. Aslında kaldırım diye bir şey yok. Maksimum 6 santimetre ya da şekil, renk olmalıdır” ifadelerini kullandı.

10.11.2016 – hudutgazetesi.com


Anahtar Kelimeler : görünmeyene inanırsanız , başkalarının görmediklerini görürsünüz gittiğim yol yanlış olabilir ama manzarası çok güzel isteyerek oldu bidahada olur özür de dilemem kusura bak