*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Van’da Engelsiz Yaşam Projesi Hayata Geçiyor  (Okunma sayısı 764 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Van’da Engelsiz Yaşam Projesi Hayata Geçiyor
« : Ağustos 13, 2016, 02:35:51 ÖÖ »
Van’da Engelsiz Yaşam Projesi Hayata Geçiyor



Van Büyükşehir Belediyesi engelliler için ‘Engelsiz Yaşam klavuzu’ hazırladı.


Van Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin görev sorumlukları olan yapı, yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanlarının evrensel standartlarını gösteren Engelsiz Yaşam Kılavuzu hazırladı.


Kılavuzda, engellilere hizmet veren kurum ve kuruluşlar için evrensel erişilebilirlik standartları yer alıyor.  ‘Engelsiz Yaşam Kılavuzu’ engelli bireylerin erişilebilirlik sorunlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor.  Kılavuz belediyeler, siyasi partiler, konsolosluklar, STK’ler olmak üzere birçok kurum ve kuruluşa gönderildi.


Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü kılavuzu baz alarak, kentte engellilerin erişebilirliğinin sağlanması için Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerine ve Mecliste bulunan dezavantajlı bireyler komisyonuna eğitim verdi. İlgili birimler ve komisyon üyeleri aldıkları eğitim doğrultusunda alan çalışmasına başlayacak. Kent merkezinde erişimi sınırlayan engeller komisyon tarafından tespit edilerek Büyükşehir Belediyesi ve İpekyolu Belediyesi ilgili biriminin müdahale etmelerini sağlayacak.

05.08.2016 - Vanekspres Haber Merkezi