*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Avukat Muhammed Emin Hekimhan’ın Hukuk Zaferi!  (Okunma sayısı 943 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Avukat Muhammed Emin Hekimhan’ın Hukuk Zaferi!
« : Haziran 01, 2016, 04:42:49 ÖS »
Engelli Avukat Muhammed Emin Hekimhan’ın Hukuk Zaferi!



Kayseri M. Tarman İlköğretim Okulu’nda öğretmen olarak görev yapan görme engelli M. Hekimhan, Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonucunda beraat etti. Soruşturmanın başlaması ile tutuklanan 15 yıllık görme engelli öğretmeni kendisi gibi görme engelli olan Kırşehir Barosu Avukatları'ndan ağabeyi Muhammed Emin Hekimhan savundu.

İki aya yakın tutuklu kalan görme engelli öğretmen mahkemenin 28 Nisan’daki ilk celsesinde tahliye edilirken savunmasını yapan ağabeyi Avukat Muhammed Emin Hekimhan, 12 Mayıs’taki dava sonunda beraat kararı aldırdıktan sonra şu açıklamaları yaptı:

“Son zamanlarda medyada cinsel istismar suçlarına ilişkin yer alan haberler mahkemeleri olumsuz etkiliyor. Mahkemeler bu tip suçlamalarda aleyhe ön kabullerle yargılamaya başlıyor. Bu durum sanıkların yargısız infazına yol açıyor. Ayrıca Yargıtay'ın ‘Mağdur beyanı dışında delil olmasa bile ceza hükmü verilebilir’ şeklindeki içtihadı da iftiraların yolunu açabileceği gibi adaletten de uzaklaşılmasına sebep oluyor. Yargıtay'ın bu içtihadından döneceği konusunda şüphem yok. Hiç bir delil aranmadan sadece mağdurun beyanlarına göre hareket edilecek olursa, herkes herkese herhangi bir kişiyi ayarlayıp iftira attırabilir. Bu bir iftira aracı haline getirilebilir. Somut deliller olmadan karar verilmeye kalkışılırsa bu durum, toplumda bir kaosa da sebep olabilir. Bunlara dikkat etmek lazım. Müvekkilimin beraat etmesini sağladık. Toplumu yönlendiren medya haberleri mahkemeleri de olumsuz etkiliyor. Müvekkilim soruşturmanın başında tutuklanarak mağdur edildiği gibi bu konuyu gündeme taşıyan medya haberleri de ikinci bir mağduriyete sebep olmuştur. Davanın sonucunun haber yapılması gerekirken dava sonuçlanmadan yapılan haberler yargılananların masumiyet karinesini zedelemektedir. İşte sonuçta beraat eden bir öğretmen hakkında yapılan haberler de mağduriyete sebep olmuştur. Masumiyeti ancak dava sonunda ortaya çıkan kişilerin davalarının sonuçlanmasından önce yapılan haberlerin toplumda yargısız infaza sebep olduğu gözden kaçırılmamalıdır. M. Tarman İlköğretim Okulu'nda öğretmen olan görme engelli müvekkilim 38 yaşındaki kardeşim M. Hekimhan beraat etmiştir. Her ne kadar bu karar temyiz aşamasından geçecek olsa da daha önce yapılan haberlerin olumsuz etkisinin giderilmesi için bu açıklamayı yapma ihtiyacı hissetmiş bulunmaktayız” diye konuştu.

20.05.2016 - Çınar Haber Merkezi