*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Suriyeli Görme Engelli Kardeşler Tedavi Olmak İstiyor  (Okunma sayısı 746 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Suriyeli Görme Engelli Kardeşler Tedavi Olmak İstiyor
« : Mart 03, 2016, 12:58:07 ÖS »
Suriyeli Görme Engelli Kardeşler Tedavi Olmak İstiyor



Ülkelerindeki iç karışıktan kaçarak eşi ve 4 çocuğuyla Türkiye'ye sığınan ve Kahramanmaraş'ta yaşayan Suriyeli öğretmen 36 yaşındaki Muhammet Ahmet, doğuştan görme engelli 2 çocuğunun tedavisi için yardım istiyor.

Suriye'nin Halep kentinde beden eğitimi öğretmenliği yapan Muhammet Ahmet, iç karışıklıkla birlikte eşi Fatma Hacesad ile çocukları Gazel İbrahim, Hammut ve Kamar ile birlikte 7 ay önce Türkiye'ye gelerek Kahramanmaraş'a yerleşti. Yusuflar Mahallesi'nde kiraladıkları 2 odalı evde barınan Suriyeli aile, doğuştan görme engelli çocukları 6 yaşındaki İbrahim ve 2 yaşındaki Kamar'ın tedavi edilmesini istiyor.

Suriye'de öğretmen iken savaştan kaçıp sığındığı Türkiye'de inşaatlarda çalıştığını söyleyen Muhammed Ahmet, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtti. Zorlukla geçindiklerini ancak çocuklarının görme engeli nedeniyle zor durumda olduklarını kaydeden Ahmet, şöyle dedi:

"Suriye'de benim işim iyiydi. Ben beden eğitimi öğretmeniydim. İşim vardı, evim vardı, durumumuz iyiydi. Ama savaş nedeniyle Türkiye'ye geldik. Burada iş oldukça inşaatlarda çalışıyorum. 2 çocuğum doğuştan görme engelli. Çocuklarımın tedavi edilmesini istiyorum."

Anne Fatma Hacesad ise maddi olarak zor durumda olmalarına rağmen geçinmeye çalıştıklarını ancak her geçen gün büyüyen çocuklarının engeli nedeniyle üzüldüğünü ifade ederek, kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi.

03.03.2016 - DHA