*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ç’engel Atölye İş Merkezi’nde Zihinsel Engellilerin Becerileri Sürüyor  (Okunma sayısı 874 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Ç’engel Atölye İş Merkezi’nde Zihinsel Engellilerin Becerileri Sürüyor



Çankaya Belediyesi’nin zihinsel engelli bireylerin el becerilerini geliştirmek, onları sosyal yaşamın içine katmak ve özgüvenlerini geliştirmek üzere sürdürdüğü çalışmaları başarıyla devam ediyor.

Çankaya Belediyesi ve Sosyal Yaşamı Güçlendirme Derneği işbirliği ile çalışan Ç’engel Atölye İş Merkezi öğrencilerinin Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e ilk sorusu: “Başkanım siz taşı boyayabiliyor musunuz?”

Çankaya Belediyesi ve Sosyal Yaşamı Güçlendirme Derneği işbirliği ile çalışan Ç’engel Atölye İş Merkezi, zihinsel engelli öğrencilerine el becerileri kazandırmaya devam ediyor.

Seramik ve keçe eşyalar, takılar, resimler yapılan, taş boyanan atölyenin eğitmenlerinden Özge Bozkurt, “Bir yıl gibi bir süre içinde, öğrencilerimizin özgüven gelişimi gözle görülür bir şekilde artıyor. Başlangıçta ilk kez karşılaştıkları insanlarla iletişimleri çok kolay olmasa da yavaş yavaş bu sorunu aşabiliyorlar” dedi.

Çankaya Belediyesi’nin Maltepe Yerleşkesi’nde yer alan atölyedeki öğrencilerine özgür bir eğitim verdiklerini belirten Bozkurt, “Onların özgüvenlerinin gelişmesi sosyal yaşamın içinde olabilmeleri, iletişim kurabilmeleri için de çok önemli. Sanırım başarılı oluyoruz ki, bir gün ziyaretimize gelen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e öğrencilerimizin ilk sorusu, muhtemelen soy isminden de etkilendikleri için, “Başkanım sizi taş boyayabiliyor musunuz?” olmuştu” diye konuştu.

“ARKADAŞLARIM OLMASA ÇOK ÜZÜLÜRDÜM”

Zihinsel engelli bireyleri sosyal yaşamın içinde tutmak üzere çalışan Ç’engel Atölye öğrencilerinden Tuğçe Çelik ise, yaptığı takı ve çantaların beğenilmesinin sevincini yaşıyor. Daha önce Çankaya Belediyesi Sosyal Projeler Merkezi’nde düzenlenen ahşap oyuncak atölyelerine de katılmış olan Çelik, geliştirdiği el becerilerine yenilerini ekliyor. 91 doğumlu Çelik, atölye çalışmaları olmasa kendisinin evde zaman geçirmek zorunda kalacağını söyleyerek, “Arkadaşlarım ve öğretmenlerim olmasa çok üzülürdüm" diyor.

Atölyeye 9 yıldır devam eden 81 doğumlu Yiğit Ulcay da, fotoğraf çekmeyi, resim yapmayı burada öğrendiğini belirterek, en çok çalışmalarının sergilenmesinden zevk aldığını söylüyor.

11.02.2016 - İHA