*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Dünyanın İlk ve Tek Akıllı Ağaç Evi  (Okunma sayısı 1686 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Dünyanın İlk ve Tek Akıllı Ağaç Evi
« : Ocak 30, 2016, 01:13:57 ÖS »
Dünyanın İlk ve Tek Akıllı Ağaç Evi



Yaratıcı bir grafik tasarımcısından oldukça etkili bir ağaç ev tasarımı.

Yeni Zelanda asıllı olan bir grafik tasarımcısı ve plastik mühendisi olan Jono Williams, Teknoloji ile uyarlanan modern teknolojiyi bu güzel ve özel ev tasarım yapmasıyla, Skysphere adını birleştirmiş durumda. Uzun yıllardır özlemini çekmiş olduğu bir ağaç ev inşa etmeye karar veren Jono, Bakıldığın da ilk olarak ağaç evini bir ağaç üzerine yapmaktansa ağacın evine sağlayacağı katkılar da başka bir yolla elde etmeye karar vermiş durumda. Bu düşüncesine baktığımız da kule şeklinde ve 360 derece de görüntü kapasitesine sahip olan ev yapmış.

Eve, Her ağaç evde olduğu gibi bir merdiven üzerinden giriş yapılıyor. Merdivenlere baktığımız da ise desteklerini sağlayan ve evini de yukarı da tutan direğin içerisinde geçiyor. Jono, Evin girişinin evin ortasında olmasını aynı zaman da görünüşleri çok daha iyi kullanmak adına evin dekorasyonunu dairesel bir şekilde yapmış.

Yetenekli Jono’nun yaptıkları bunlarla sınırlı değil. Skysphere sadece bakıldığın da bir ev değil, Aynı zaman da bir akıllı ev olarak da karşımıza çıkıyor. Evin kapıları, Işıkları, Güç kaynağı, WiFi, Ses sistemi, Parmak izi okuyucu gibi özellikleri kendi geliştirmiş olduğu bir ses üzerinden yanıt veren akıllı telefon uygulamasından gerçekleştiriyor.


Kaynak veteknoloji.net  ulaşmak için tıklayın.