*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Türksat'ta Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı  (Okunma sayısı 874 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Türksat'ta Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
« : Ocak 30, 2016, 12:43:03 ÖS »
Türksat'ta Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı



Türksat Uydu Haberleşme ve Kablo TV İşletme AŞ'deki (TÜRKSAT) örgütlü çalışanları kapsayan ve ilk defa maaşlarda uygulanacak "skala sistemini" de içeren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) imzalandı.

Hak-İş'e bağlı Öz İletişim-İş Sendikasının örgütlü olduğu TÜRKSAT'ta gerçekleşen imza törenine, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, TÜRKSAT Genel Müdürü Ensar Gül, Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Nur Güllüoğlu ile Hak-İş'e bağlı sendikaların genel başkanları ve TÜRKSAT çalışanları katıldı.

Törende konuşan Hak-İş Genel Başkanı Arslan, konfederasyon ve sendika için tarihi bir gün yaşadıklarını söyledi.

TİS sürecinden önce örgütlenme aşamasında da bazı farkındalıklar gerçekleştirdiklerini belirten Arslan, işçi-işveren ilişkilerine zarar verecek bir çatışma hiçbir zaman yaşamadıklarını, ilk günden itibaren diyalog mekanizmasıyla sorunları çözdüklerini ifade etti.

Arslan, ciddi bir müzakere süreci yaşandığını vurgulayarak, TÜRKSAT Genel Müdürü Gül başkanlığındaki ekibin ve sendika ile konfederasyon ekibinin çok uzun, yorucu bir süreci tamamladıklarını dile getirdi.

TÜRKSAT'ın dünya çapında bir şirkete dönüşmesinin çok önemli olduğuna işaret eden Arslan, "TÜRKSAT, hizmetleriyle ne kadar öne çıkabilirse bizim de çalışanlar olarak buradan ciddi bir şekilde pay almamızı sağlayacaktır. TÜRKSAT başarılı olursa, imkanları, kaynakları geliştirilebilirse buradan en fazla payı da çalışanları alacaktır. Biz de bunun için elimizden gelen gayreti göstermeye söz verdik" diye konuştu.

Arslan, TÜRKSAT'ta ilk defa uygulamak istedikleri "skala sistemi" olmak üzere şirketi geleceğe taşıyacak bütün projelerde birlikte çalışmaya hazır olduklarını aktardı.

TÜRKSAT'ı geleceğe taşıma konusunda bir model önerilerinin bulunduğuna değinen Arslan, şu değerlendirmede bulundu:

"Sayın Genel Müdürümüz de bize güvendi, bu hedefimize doğru yürürken birlikte çalışacağımıza inandı, Toplu İş Sözleşmesini de bu çerçevede imzalıyoruz. Kuşkusuz Türkiye'nin en iyi sözleşmesi değil, aldığımız ücret Türkiye'nin en iyi ücreti de değil ama iş kolunu dikkate alırsanız başta Telekom olmak üzere gerçekten hem sistematik hem içerik hem kazanılmış bir kısım yeni kazanımlar olarak gerçekten özel bir toplu iş sözleşmesi oldu."

Arslan, TİS için masaya oturup taleplerini TÜRKSAT'a aktardıklarında karşılarına hiçbir engelin çıkarılmadığını vurguladı.

- "Skala sistemini birlikte yapacağız"

TÜRKSAT Genel Müdürü Gül, TÜRKSAT'ı geleceğe taşımanın çok önemli olduğunu ve bunun çalışanlar sayesinde gerçekleşeceğini söyledi.

Kurumu dünya çapında bir şirket haline getirmek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade eden Gül, 4 uyduya sahip olduklarını, 2023'e kadar en az 10 uydularının daha olacağını belirtti.

Gül, bilişimde birlikte çalıştıkları firmaların projelerini yurt dışına ihraç edeceklerini, Türkiye'yi bilişim ve yazılım projeleri ihraç eden ülke haline getireceklerini bildirdi.

Sürdürülebilir ve büyüyen bir şirketin önemli olduğuna işaret eden Gül, "Ücretler konusunda adalet yok, geldiğimden beri bunu düzeltmek için çaba sarf ediyorum. Toplu İş Sözleşmesi'nin sonuçlanmasını bekledik, ücretlerin adil olmasını sağlayacak 'skala sistemini' birlikte yapacağız. Bunun yapılması gerekiyor. Diyebilirsiniz ki 'Ben iyi maaş alıyorum, bana dokunmayın kardeşim.' Ama bütün şirketi düşündüğümüz zaman adaletin sağlanması için bunun yapılması şart" dedi.

Gül, TİS'in çalışanlara hayırlı olmasını diledi.

Engelli ya da engelli yakını olanlara haklar getirildi

Öz İletişim-İş Sendikası Genel Başkanı Güllüoğlu da gerçekleşen sözleşmede birçok yeniliğin bulunduğunu belirterek, "Örneğin engelli veya bakmakla yükümlü olduğu engelli yakını olan arkadaşlarımıza çeşitli izin haklarıyla, bazı idari ödemeler getirdik. Artık TÜRKSAT rahatlıkla 'Ben engelli dostu bir şirketim' diyebilir" ifadelerine yer verdi.

Güllüoğlu, mobbing konusuna da TİS'te yer verildiğini aktararak, sözleşmeye farklı konularda çeşitli ödemelerin eklendiğini söyledi.

Konuşmaların ardından TÜRKSAT'taki örgütlü çalışanları kapsayan TİS imzalandı.

30.01.2016 - AA


Etiketler: İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak M.E.B.’dan Onaylı Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı Sertifikasına Sahip Olmak niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir sayılı Kanunun uncu maddesi hükmüne göre herhangi