*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Ankara İzmir Manisa ve Denizli'ye Engelli Yaşam Merkezi  (Okunma sayısı 791 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Ankara İzmir Manisa ve Denizli'ye Engelli Yaşam Merkezi
« : Ocak 08, 2016, 10:41:48 ÖÖ »
Ankara İzmir Manisa ve Denizli'ye Engelli Yaşam Merkezi



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Denizli, Manisa ve İzmir'e bir ay içinde engelli yaşam merkezi açacaklarını söyledi. AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ile Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, görme engellilerle Genel Merkez'de bir araya geldi. Engellileri üretken hale getirmek istediklerini ifade eden Özdağ, "Engelli kardeşlerimizden bugüne kadar 14 sene içerisinde 41 bin kişiyi işe aldık, 2016 yılı içinde de 5 bine yakın kişi işe alınacak devlet dairelerine, özel sektörü de teşvik edeceğiz" diye konuştu. Özdağ ayrıca sınavda okuduklarını anlamakta zorluk çekmeleri nedeniyle en az işe yerleşen işitme engelliler için de kısa süre sonra özel çalışmaya başladıklarını belirtti.

4 PİLOT İLDE ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ

Özdağ, engelli ailelerinin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla da engelli yaşam merkezleri oluşturacaklarını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Aile Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu ile görüştüklerini ve ilk adımı atmaya hazırlandıklarını anlatan Özdağ, "Denizli, Manisa, İzmir ve Ankara'da, bu 4 ilde biz bir ay içerisinde engelli yaşam merkezi açacağız. Engelli yaşam merkezi nedir? Engelli çocuğunuz var, devlet dairesinde çalışıyorsunuz, eşiniz ev hanımı, pazara gidecek, misafirliğe gidecek, hastaneye ziyarete gidecek gidemiyor. Engelli çocuğunu bir gün komşuya, iki gün akrabasına bırakıyor. Peki, daha sonra hayat bir noktada onun için çekilmez hale geliyor. Çocuğunu, bu engelli yaşam merkezine bırakacak, devletin şefkatli kollarına teslim edecek daha sonra da işini yaptıktan sonra da gelip çocuğunu alacak. Bununla ilgili bir ay içerisinde 4 yer açacağız, ardından da 81 ili bir yıl içerisinde tamamlayarak engelli çocuğu olan anne ve babaların hayatını kolaylaştıracağız, yaşam onlar için çekilebilir hale gelmiş olacak" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ise görme engelliler için beyaz bastonun önemine işaret ederek "2014 yılındaki bir çalıştayda görme engellilerimiz için bu kadar önemli olan beyaz bastonun reçete ile ödenmesi, yani herhangi bir ücret alınmadan karşılanması gerektiğini düşündük, konuştuk, tartıştık ve çok kısa süre içinde sağlık uygulamaları tebliği kapsamına aldırdık. SGK kapsamında beyaz bastonun reçetelendirilmesini yani ücretsiz alınmasını sağladık, ümit ediyorum ki bundan çok memnunsunuzdur" dedi.

Ayrıca görme engellilerin okumalarını kolaylaştırmak amacıyla da AK Parti olarak Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiklerini anlatan Hotar, "İlk defa Braille alfabesi ile eserler bastırdık, tüzüğümüzü bastırdık, faaliyetlerimizi bastırdık, sizlerin hemen acil olarak araması gereken numaraların yer aldığı iletişim pusulamızı bastırdık" diye konuştu. Engelliler için birim oluşturan ve tüm illerde teşkilatlanmasını yapan tek partinin de AK Parti olduğunu belirten Hotar, engellilerin, sosyal, iş, kültürel hayatta tüm işlevlerini görebilmelerini sağlamayı ve sorunlarını çözebilmeyi amaçladıklarını kaydetti. Hotar, engellilerden gelecek her türlü öneriye de açık olduklarını sözlerine ekledi.

08.01.2016 - yeniasir.com.tr


Etiketler: nakilli böbrek bölgesinde ağrı ateş gibi durumlarda hemen doktorumuza da başvuruyoruz ama nakil sonrasında veya nakilden yıllar sonrada olsa yine de böbrek reddi rejeksiyon meydana gelebiliyor elimizde olan veya olmayan