*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Elektrik Yerine Işık ile Veri Transferi Gerçekleştiren Çipler Üretilmeye Başland  (Okunma sayısı 1636 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Elektrik Yerine Işık ile Veri Transferi Gerçekleştiren Çipler Üretilmeye Başlandı!



Bilim adamlarının yapmış olduğu çalışmalarla birlikte elektrik yerine ışıkla veri transferi sağlayabilir çip üretimi yapıldı.

Bilgisayarların hayatımızın merkezinde olduğu ve tüm işlemlerimizde yer verdiğimiz bir çağda yaşıyoruz. Bilgisayarları bu kadar çok kullanmamamız nedeniyle bazı araştırma kurumları, Bu elektrik cihazlarda çok fazla kullanılan çiplerin nasıl hızını arttırmaya, Harcamış oldukları enerjiyi ve boyunun ise azaltmaya çalışan araştırma kurumlarından bir tanesi olan University of Colorado Boulder’da yer alan araştırmacılar, Bu çiplerin kullanmış olduğu veri aktarım şeklini değiştirmeye karar verdiler.

Temel olarak çipler, Sahip olmuş oldukları verileri elektrik vuruşları şeklinde birbirlerine iletiyorlar. Bu elektrik vuruşlarını hem veri göndermek, Hem de veriyi almak adına yer verilen çipler, University of Colorado Boulder’da görevli olan araştırmacıların ortaya attığı fikirler birlikte ışık kullanmak adına farklı bir şekilde üretilmiş.

MIT araştırmacılarından da destek alan üniversite araştırmacıları, Bilgisayarımızda yer alan çipleri fotonlar ile birlikte veri taşıyacak şekilde yeniden tasarlamışlar. Bu yöntem sayesinde ışık hızında veri transferi gerçekleştirebilen ve bu transferde elektrik vuruşları yerine de ışık kullanmaları nedeniyle çok daha az enerji harcayan, dolayısıyla çok daha az ısınan çipleri üretebildi.

Tam 850 adet giriş/çıkışı bulunan yeni çipler, Elektrik vuruşlarıyla çalışan modellerine göre 50 kata kadar daha fazla bant genişliğine sahip olabiliyor. Yani bu, Çiplerin çok daha küçük boyutlarında hıza erişebilecekleri anlamına geliyor.


Kaynak  veteknoloji.net  ulaşmak için tıklayın.