*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engellilerin En Büyük Engeli Kaldırım Rampaları  (Okunma sayısı 680 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engellilerin En Büyük Engeli Kaldırım Rampaları
« : Aralık 26, 2015, 02:02:01 ÖS »
Engellilerin En Büyük Engeli Kaldırım Rampaları



Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Çınar, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Teknik Destek Projesi kapsamında Engelli Hakları ve Erişilebilir Kent Pratikleri Toplantısında, Kahramanmaraş’ta engelliler için kaldırım sorunu olduğunu ifade etti.

Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Ali Çınar, tekerlekli sandalyesi olan engellilerin kaldırımda ilerlerken karşılaştıkları en büyük sorun olarak, ihtiyaçlara cevap verecek rampaların yeterli olmamasını gösterdi.

Engelli Hakları ve Erişilebilir Kent Pratikleri Toplantısında,Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yardımcısı Züver Çetinkaya’nın yaptığı sunumun ardından engelliler hem sorunlarını hem de sorularını dile getirdi.

Dernek Başkanı Çınar, burada tekerlekli sandalyesi olan engellilerin yaşadığı en büyük sorun olarak kaldırım rampalarını gösterdi. Ulaşım noktasında tekerlekli sandalye kullanan engellilerin 10 santim yüksekliğine ulaşan rampalarla karşı karşıya kaldığını belirten Çınar, bu soruna en kısa sürede çözüm bulunmasını rica etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yardımcısı Züver Çetinkaya ise konuyla ilgili olarak açık yüreklilikle: “Neyse yine de bu bizim hatamız kimse söylersek söyleyelim.” konuya gereken hassasiyeti gösterdiklerini çözüm üreteceklerini kaydetti.

Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Ali Çınar konuyla ilgili şunları dile getirdi:“Bizim kaldırımı sorunumuz var, biz yola çıkamıyoruz yani tekerlekli sandalye ile. Şimdi görme engelli kardeşimizin biri elinden tutuyor çıkıyor. Ama bizim en büyük sorunumuz ayaklarımız tekerlerimiz, buna da yol yok! Vallahi yok! İyi kötü bir kaldırım yapılıyor, rampa yapılıyor ama 10 santim yükseklik var. Arkadaşlar oraya çıkamıyor.Daha önce ben size bahsetmiştim, Taş Mescid’in oradaki kavşak mesela, karşıya hamamın oraya geçerken, vallahi bir gün biri altında kalır arabanın. Çünkü 10 santim gibi kaldırımda yükseklik var. Adam yoldan varıyor, çıkacak rampa değil ki, vuruyor ve geri geliyor. Ne oluyor o zaman, lambada kalktı, trafik akıyor. En büyük sıkıntılardan biri kaldırım sıkıntısı yani biz yürüyemiyoruz. Arabaların içinde, af edersiniz, cirit atarak, köşe kapmaca oynayarak gidiyoruz. Bunun çözümüne inşallah tez zamanda kavuşursak sizden tek ricam bu.”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yardımcısı Züver Çetinkaya konu hakkında şu açıklamaları yaptı: “Biz o zaman sizinle de görüştükten sonra Fen İşlerimizle görüştük, bazı yerleri yaptılar. En azından Mehmet Akif Kültür Merkezinin önündeki rampayı biraz küçük olmuş. Ama onları iyileştireceğiz tekrar. Çünkü onunla ilgili bunun yanlış olduğunu da söyledi birimimiz, arkadaşlar ona dikkat edecekler. Bu ulu caminin önündeki kavşak, oradaki trafik akışı aslında biraz yayaya göre düşünülmemiş, yani araçların trafik ışığına takılmadan, trafik yoğunluğu yaşatmadan transit geçişlerini sağlamaya yönelik. Dolayısıyla orada da eğim konulmamış ama onu biz tekrar konuşacağız. Doğru kaldırımlarımızın bazıları ya hiç engelli rampası yokveyahut da rampalar çok dik. En azından bu Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın çıkardığı teknik kurala uymuyor.”

Tekerlekli sandalyesi olan Ali Terli yaya geçitlerine ve kaldırımlara yapılan rampaların kendileri için yetersiz olduğunu belirterek şunları söyledi: “Yaya geçitlerindeki bu rampalar bize için hiç uygun değil.Tekerlekli sandalye ile çıkamıyoruz, mecbur bir kişinin yardımı lazım. Yani sürekli bir kişiye bağımlı olaraktan çıkmak zorunda kalıyoruz. Sandalyenin önü kalkıyor, bir kerede ben öyle düştüm zaten. Bir de bu yaya geçitlerine, kaldırımlara araba park ediyorlar hiç geçemiyoruz. Aynı zamanda biz birçok işyerine de giremiyoruz, lokanta olsun, dönerci olsun, buraların bize uygun bir şekilde yapılması lazım ki biz de yaşantımızı sorunsuz devam ettirelim.”

26.12.2015 - marasbugun.com


Etiketler: konustum cardura 4 mg yarim ic dedi acaba kan ve idrar degerlerime baktirsam mi arkadaşımızın nakil doğum gününü kutlar,sağlıklı mutlu yıllar dileriz benim nakilden sonra 25-10 du. daha sonra normale döndü