*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: CHP'li Mahmut Tanal Makamını Engelli Yazara Devretti  (Okunma sayısı 1011 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
CHP'li Mahmut Tanal Makamını Engelli Yazara Devretti
« : Aralık 21, 2015, 05:38:00 ÖS »
CHP'li Mahmut Tanal Makamını Engelli Yazara Devretti



CHP'li Mahmut Tanal, Meclis'teki makamını bir günlüğüne engelli gazeteci Arat'a devretti.

Arat, gün boyu engelli vatandaşların şikâyet ve istekleriyle ilgilendi Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) hukukçu vekillerinden Mahmut Tanal, örnek bir davranışa imza attı. Demokrasi ve özgürlük alanındaki protestolara verdiği desteklerle gündeme gelen Tanal, bu kez görme engelli bir gazeteciyi koltuğuna oturtarak, bir süre onun danışmanlığını yaptı. Tanal, "Engelsiz iletişim kurmak ve engellilerin sorunlarını dile getirmek için böyle bir yöntem buldum" dedi.

Danışmanlık Yaptı

CHP'li Tanal, engelli vatandaşların sorunlanna dikkat çekmek için ilginç bir formül buldu. Tanal, görme engelli Rota Haber köşe yazar Cüneyt Arat, Tanal'ın makamında gün boyu oturup engelli vatandaşlann şikâyet ve istekleriyle ilgilendi. Bunun yanında Arat'a danışmanlık yaptı.

Konuyla ilgili olarak Taraf'a bilgi veren Tanal, halk ile vekillerin arasındaki bu ulaşılmazlık halinin kendisini rahatsız ettiğini, özellikle engelli vatandaşların vekillere ulaşmada büyük zorluk yaşadığını hatırlattı. Tanal, vekiller ile engelli vatandaşlar arasındaki iletişim engelini kaldırmak ve engellilerin sorunlarını dikkate çekmek için, koltuğunu bir günlüğüne görme engelli Arat'a devrettiğini kaydetti. Tanal, "Halka Meclis kapısını açarak, bariyerleri yıkarak engelsiz iletişim kurmalıyız. Aynca, ayda birkez herhangi bir engelli vatandaşımızı makamımda ağırlayıp danışman olacağım" dedi.

Meclis Engellilere Göre Değil

Rota Haber Köşe Yazan Cünet Arat bir gün boyunca Meclis'te edindiği izlenimleri Tarafla paylaşti. Arat, şunları dile getirdi: "Vekilimizin bana verdiği bu makamda Meclis'te kendisi olmadan su içmeye büe gidemedim. Asansörlerin düğmelerinde BRAİLLE alfabesi yok, sesli uyancı yok. Meclis tutanaklarım okumak vatandaş olarak hakkım, ama okuyamıyorum. Meclis engellilere göre değil. Vekillerin kartvizitlerinde de Braille alfabesi yok." Arat, seçme ve seçilme hakkının kullanılması konusunda da engelliler olarak büyük sıkıntı yaşadıklarını belirterek, oy pusulalarının kabartmalı olması gerektiğini söyledi. Arat, sözlerine şöyle devam etti: "Oy pusulaları kabartmalı olmadığından açıkçası kime oy verdiğimiz yanımızdakinin insafına kaldı. AKP Hükümetinde iki tane engelli vekilimiz olmasına rağmen haklarımızın neden savunulmadığını anlayamıyorum. Görme engellinin ilk okulu orta okulu var, lisesi yok, Sesli trafik lambaları, çizgiler dahi yok.

Daha seçme hürriyetine bile sahip olamadığımız bu ülkede bunlann olmasını istemek bile hayal.

Kanunları bilmemek mazaret sayılmıyorsa neden yasa kabartmalı değil? Halk otobüslerinin bile para hırsından alınmadığı insanlarız biz."

21.12.2015 - Taraf


Etiketler: BİR ORGAN BİR YAŞAM