*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Çocuğun Parasını Gasp Etti 15 Yıl Hapsi İstendi  (Okunma sayısı 863 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelli Çocuğun Parasını Gasp Etti 15 Yıl Hapsi İstendi
« : Aralık 17, 2015, 12:17:35 ÖS »
Engelli Çocuğun Parasını Gasp Etti 15 Yıl Hapsi İstendi



Adana'da annesinin yoğurt almaya gönderdiği engelli 13 yaşındaki Murat Karakuş'u tehdit ederek elindeki 10 lirasını gasp eden 21 yaşındaki Uğur Solmaz hakkında, 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Merkez Yüreğir İlçesi'nin Anadolu Mahallesi'nde yaşayan Murat Karakuş, 3 yaşında geçirdiği rahatsızlık sonucu bedensel engelli olunca, tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürmeye başladı. Geçen 18 Kasım'da anne Dünya Karakuş, oğlu Murat'a 10 TL vererek markete yoğurt almaya gönderdi. Tekerlekli sandalyesiyle evden çıkıp Çukurova Caddesi'ne gelen Karakuş'a yardım etme bahanesiyle yaklaşan Uğur Solmaz, çocuğun itirazına rağmen akülü sandalyesini itekleyerek kaldırıma çıkarttı. İddiaya göre Karakuş'un boğazına sarılan Solmaz, elinde gördüğü 10 TL'yi istedi. Parayı vermek istemeyen çocuğun boğazını tutarak, 'Vermezsen seni öldürürüm' diye tehdit eden Solmaz, parayı zorla alarak kaçtı.

HATAY'DA YAKALANDI, TUTUKLANDI

Karakuş'un ailesinin şikayeti üzerine harekete geçen polis, Uğur Solmaz'ı Hatay'ın Payas İlçesi'nde akrabalarının yanında yakaladı. Gözaltına alınarak Adana'ya getirilen Solmaz, adliyeye sevk edildiği sırada "Parayı görünce dayanamadım. Benim de ihtiyacım vardı. Aldım, ama çok pişmanım. Hem ben de özürlüyüm" diye konuştu. Uğur Solmaz, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, Uğur Solmaz hakkında 'beden bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı yağma' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Solmaz önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

17.12.2015 - DHA


Etiketler: Kaya direkt etkiliyor  gülsu arkadslar bir gün ben de nakil olurum hepimeze kolaylik arkdaslar bekliyom versin nihal bozbay en kısa zamanda olursunuz kemal sevim en kısa zamanda nakil nasip tüm böbrek hastalarına versin