*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engellileri Anlamak İçin 'Engelli' Oldular  (Okunma sayısı 869 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engellileri Anlamak İçin 'Engelli' Oldular
« : Aralık 06, 2015, 08:53:00 ÖÖ »
Engellileri Anlamak İçin 'Engelli' Oldular



Van'da öğretmen, esnaf ve hemşirelerden oluşan grup, engellilerin karşılaştığı zorlukları anlamak için bir günlüğüne engelli gibi yaşadı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü için gözlerini bantla bağlayan ve tekerlekli sandalyeyle sokaklarda dolaşan Nas-Sar Ekoloji Derneği üyeleri, engellileri empati kurarak anlamaya çalıştı.

"Bir günlüğüne engelli olalım" sloganıyla kentin cadde ve sokaklarında etkinlik düzenleyen grup, görme, işitme ve bedensel engellilerin karşılaştıkları problemlere tanıklık etti.

Gün içerisinde gözlerini bantla kapattığını ve tekerlekli sandalye kullandığını anlatan Dernek Başkanı Ömer Demez, şöyle konuştu:

"Gerçekten çok zorlandım. İnsanlar bana acıdıkları için mi yoksa gerçekten yardım amaçlı mı yaklaştılar göremedim. Engellilere acımak yerine, onların haklarını vermemiz lazım. Yaşam alanlarında onların bizden daha fazla hakları olduğuna inanıyoruz. Bizim için tüm imkanlar varken onların bu kadar imkanı yok. Özellikle görme engellilerin yürümelerinde kolaylık sağlayan sarı bantların birçok yerde olmadığını fark ettim. Birçok yerde yoldan çıktım, direklere, arabalara çarptım. Özellikle de araçların park ettikleri yerlerin ne kadar zor geçildiğini fark ettim. Bir gün karanlık bir dünyada yaşadım. Fakat onlar hayatları boyunca o karanlık dünyada kalıyor ve yaşamları gerçekten çok zor."

03.12.2015 - AA


Etiketler: engelliler ve aileleri dernegi kayseri bilgilerinde yer almaktadır tercih işlemlerinde ve yerleştirme de Merkezimiz tarafından bu bilgiler kullanılacaktır adaylar osym adresinden eğitimi bilgilerini kontrol edebilirler