*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Antalya’da Engellilerin Ulaşılabilirliği İstila Altında  (Okunma sayısı 713 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Antalya’da Engellilerin Ulaşılabilirliği İstila Altında
« : Aralık 06, 2015, 06:58:04 ÖÖ »
Antalya’da Engellilerin Ulaşılabilirliği İstila Altında



Engellilerin zorlu yaşam şartlarına bir engel de bilinçsiz vatandaşlar koyuyor.

Araçlarını, tekerlekli sandalye kullanan engellilerin ulaşımında kolaylık sağlamak için düzenlenen kaldırımları kapatacak şekilde park eden kişiler, engellilerin hareketlerine set çekmiş durumda.

“İNSANLAR DUYARLI DAVRANMALI”

Sorumsuzca bırakılan araç yüzünden kaldırımdan inemedikleri için birçok engellinin yaşamla bağının kesildiğini belirten vatandaşlar, ‘’Engelliler için belediyeler tarafından oluşturan kaldırımdaki yerlerin engelsizler tarafından istila altına alınmasına bir anlam veremiyoruz. Bu kentte engelliler için oluşturulan yolların araç parkları ile engellenmesi ne insanlığa ne de başka bir anlayışa sığar. Bu araçların sahipleri potansiyel engelli olabileceklerini düşünmeliler’’ dedi.

ÇOK MU ŞEY İSTİYORUZ

Antalya’da kimseden kendilerine ayrıcalık tanımalarını da istemediklerini belirten engelliler, ‘’Kimseden ayrıcalık istemiyoruz, fakat bu şekilde de araç park edilmez. İnsanın başka bir insanın hayatını zorlaştırmaya hakkı yok diye düşünüyoruz. İnsanlarımız daha duyarlı davranmalı. Onların özgürlüğü bizim yarım özgürlüğümüzü engellememeli. Araçlarını bizim engelli yollarına park edenlerden biraz anlayız ve insanlık bekliyoruz. Çok mu şey istiyoruz” şeklinde konuştu.

30.11.2015 - antalyagazetesi.com.tr


Etiketler: Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca yapılan 2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum