*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Mısır Cuntası Engelli Genç Kızı 10 Kez Mahkemeye Çıkardı  (Okunma sayısı 1614 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Mısır Cuntası Engelli Genç Kızı 10 Kez Mahkemeye Çıkardı

Bunlardan birisi de 23 yaşındaki Esra Tavil. Mısır yargısı, 25 Ocak devriminde fotoğraf çekerken yaralanıp felç olan engelli kıza yargı zulmü uyguluyor.

Mısır'da Cuntasının lideri Sisi'nin haksız uygulamaları devam ediyor. 23 yaşındaki Esra Tavil, Müslüman Kardeşler Cemaatine mensup olmak ve Mısır güvenliği hakkında yalan haber yayınlamak suçundan yargılanıyor.

Ailesi 15 gün boyu haber alamadı

Esra 1 Haziran'da Mısır'ın sivil polisleri tarafından tutuklandı. Haber Seyret'te yer alan habere göre, Esra'nın ailesi, 15 gün boyunca kızlarından hiç bir haber alamadı. Ailesi Esra'ya 16 Haziran'da El Kanatır cezaevinde akrabalarını ziyarete giden bir genç kızın şans eseri görüp haber vermesiyle ulaştı. Daha önce nerede tutulduğunu soran ailesine "Allah'ın kurtardığı mezardaydım" diye cevap veren Esra, gözleri kapalı bir şekilde Devlet güvenlik binasında tutuklu olduğunu söyledi.

25 Ocak Devrimi'nin yıl dönümünde felç oldu

Mısır cuntası tarafından tutuklanan Tavil, şimdiye kadar 10 mahkeme oturumuna katıldı. 25 Ocak devriminin yıl dönümünde (2014) fotoğraf çekerken atılan kurşunla yaralanıp felç olan genç kız gördüğü fizik tedavi sayesinde tekerlekli sandalyeden kurtularak koltuk değneğiyle yürümeye başlamıştı. Ancak Esra, 5 aydır tedavi göremediği için yeniden felç olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Ellerinde somut hiç bir kanıt bulunmayan mahkeme, davayı her defasında 15 gün erteleyerek Esra'yı yeniden hapishaneye geri gönderiyor. Esra'nın herhangi bir siyasi teşkilata mensup olmadığı ifade ediliyor.

Mahkemenin kanıtı yok

Ailesi yalan haber yapma suçlamasıyla ilgili mahkemeden kanıt istediler ancak mahkeme kanıt veremedi. Avukatların dahi dava dosyasını görmesi engelleniyor.

04.11.2015 - yenisafak.com

Etiketler: Sana güvenmediğim için beni affet Bana zarar vereceğini düşündüm Beni benden fazla sevip iyilik yapacağını fark edemedim Bakışım kısaydı, ama şimdi beni harika bir sanat eseri yaptığını görüyorum benim sıkıntı