*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelliler Emek Evleri ile Sağlıklı Ortamlarda Çalışıyor  (Okunma sayısı 903 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engelliler Emek Evleri ile Sağlıklı Ortamlarda Çalışıyor



Kahramanmaraş'ta Dulkadiroğlu Belediyesi'nce uygulamaya geçirilen "Emek Evi" projesi kapsamında, kentteki engelli ve dezavantajlı grupların daha sağlıklı ortamlarda çalışması, hayat standardının yükseltilmesi için Emek Evleri yapılıyor. Belediyeye Başkanı Necati Okay, Kayabaşı Mahallesi'nde 35 yıldır ayakkabı boyacılığı yapan engelli İsmet Ulaş için kurulan örnek evi tanıttı.

TOPLUMDA KARŞILIK BULDU

Engelli İsmet Ulaş'ın boyacılık yaptığı alanda düzenlemeye gidildiğini ifade eden Başkan Okay, "Bir engelli vatandaşımızın ekmek parasını kazanmak için yıllardır mesleğini icra ettiği alanı Emek Evi şeklinde organize ederek onun daha iyi standartlarda çalışmasını daha fazla gelir elde etmesini hayatını kolaylaştırmak adına çalışma yaptık. Çok şükür projemiz, toplum nezdinde çok büyük bir karşılık buldu. Özellikle engelliler ve ev hanımlarına yönelik yapılan bu çalışmalar devam edecek" dedi.

PROJE ÖRNEK OLUYOR

 Projeyi ilçenin çeşitli bölgelerinde yaygınlaştıracaklarını ifade eden Okay, "Engelli vatandaşlarımızın dezavantajını ortadan kaldırarak daha rahat bir hayat sürmeleri için Dulkadiroğlu Belediyesi olarak üstümüze düşen vazifeyi yerine getirmeye devam etmiş olacağız" dedi. Engelli İsmet Ulaş da 35 yıldır ayakkabı boyacılığı yaptığını, ilk defa böyle bir hizmet gördüğünü söyledi. "Pislik ve rezaletten kurtuldum" diyen Ulaş, şimdi hayatından memnun olduğunu dile getirdi.

12.10.2015 - Sabah


Etiketler: Nişte Amman Aklım Alan Bi Danem Sensin bu İşte erciyes engelliler levent service osman eren neshem34 sabiha dursun38 engelli yasam sinkaya38 canan uzar cankalim muskahveci38 engelli insicam bir dunya Kullanıcı adı bizim