*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Öğretmenin En Büyük Hayali Yurtdışında Eğitim Vermek  (Okunma sayısı 909 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Görme Engelli Öğretmenin En Büyük Hayali Yurtdışında Eğitim Vermek



Antalya’da doğuştan görme engelli Türkçe öğretmeni Mehmet Kahramanoğulları’nın en büyük hayali yurtdışındaki öğrencilere eğitim vermek. Kahramanoğulları tek isteğinin, pazar günü sınavda kendisine görme engelliler için okuyucu ve işaretleyici verilmesi olduğunu kaydetti.

Antalya’da görev yapan doğuştan görme engelli 6 yıllık Türkçe öğretmeni Mehmet Kahramanoğulları (28), yönetmelik sebebiyle Yurt Dışında Görevlendirilecek Öğretmenlerin Mesleki Yeterlilik Sınavı’na giremiyor.

Türkçe öğretmeni Mehmet Kahramanoğullları, 6 yıldır öğretmen olduğunu ve 2 yıldır da Antalya’nın Döşemealtı ilçesindeki Döşemealtı TOKİ Ortaokulu’nda Türkçe öğretmenliği yaptığını söyledi.

2010 yılından bu yana öğrencileri ile hiçbir iletişim problemi yaşamadığını ve başarılı eğitim öğretim dönemleri geçirdiğini kaydeden Kahramanoğulları, “Anadolu ve fen liselerine öğrencilerin kazanmasına katkılar sağladık. 5 yılını dolduran öğretmenlerin başvurabildiği Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün her yıl düzenlediği, yurt dışında görevlendirilecek öğretmenlerin mesleki yeterlilik diye bir sınav açılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı açıyor bu sınavı. Bu sınava katılma şartlarında, kılavuzda görevini yapmaya engel vücut sakatlığının bulunmama ibaresi yer alıyor. Başvurumu yaptım. Zaten biz öğretmenliği yaparken görme engelli olduğumuzu bilerek ve kendi materyallerimizi kullanarak normal okuldaki öğrencilere eğitim veriyoruz” dedi.

Yurt dışında Türk olan çocuklara eğitim verildiğini kaydeden Kahramanoğulları, “Tek isteğimiz okuyucu ve işaretleyici verilmesidir" dedi.

İki dille Türkçe eğitimi dersleri de aldığını kaydeden Kahramanoğulları, “Bu da her öğretmenin sosyal hakkıdır. Yurt dışındaki iki dilli Türkçe-Almanca, Türkçe -İngilizce, Türkçe-Arapça gibi dilleri öğrenmiş, öğrencilere ders vermek, bu alanda da kendimi geliştirmek istiyorum. Bu da benim en doğal hakkım olmalıdır” dedi.

09.10.2015 - haber50.com


Etiketler: engelliler ve dostlari erciyes engelliler kitab oku sevgi portali forum tilenaz mkportal pc kahvesi firebird turk birmilyon hepsi burada kayseriliyim fotograf ozmena oottoo zuzuma kullanıcı adı melleseferi şifre youtube