*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Başarılarımı Görme Engelli Olmama Endeksledim  (Okunma sayısı 853 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

• Administrator
  • Hero Member
Başarılarımı Görme Engelli Olmama Endeksledim
« : Ağustos 25, 2015, 08:25:40 ÖÖ »
Başarılarımı Görme Engelli Olmama Endeksledim

Milli takımda 5 yıldır futbol oynayan, Uslu, “Şu anda ‘görmek ister misiniz’ deseler gözümün açılmasını istemem. Çünkü başarılarımı görme engelli olmama endeksledim” diyor.

Ankara’da yaşayan ve henüz 6 yaşındayken görme yetisini kaybeden Mücahit Hüseyin Uslu, hayata futbolla tutundu. Son 5 yıldır Görme Engelliler Futbol Milli Takımı’nda top koşturan 27 yaşındaki Uslu, bir yandan da eğitim hayatını sürdürüyor. Bir yandan futbol oynayıp, bir yandan da Sağlık Bakanlığı’na bağlı Kamu Hastaneleri Kurumu Hukuk Müşavirliği’nde çalışan Uslu, geçen yıl ankara üniversitesi hukuk fakültesi’nden mezun oldu. Çok sayıda görme engellinin ailevi ve maddi nedenlerden ötürü kendini gösteremediğini anlatan Uslu, şöyle konuştu:

“Gerek üniversite, gerek spor alanındaki başarılarımda her zaman ailemin desteğini aldım. Birçok görme engelli arkadaşım, aile ve maddi sebeplerden dolayı kendini gösteremiyor. Benim tek avantajım ailemin desteği oldu. Ama tüm engellilerin önüne çıkan fırsatları değerlendirmesi gerek. Engelleriyle barışık bir yaşamın daha kolay ve başarı dolu olacağını unutmamaları lazım. Şu anda görmek ister misiniz deseler gözümün açılmasını istemem. Çünkü başarılarımı ve hayatımı görme engelli olmama endeksledim ve görme engelli olduğumun farkında olarak yaşadım.”

ŞARI ŞERİTLER ANİDEN BİTİYOR

Ankara sokaklarında görme engellilerin karşısına çıkan en büyük engelin ‘zarar gören sarı şeritler’ olduğunu anlatan Uslu, “Bu kılavuz yolların aniden bitmesi ya da ağaç ve direklerin etrafından dolanmasından dolayı sıkıntılar yaşıyoruz. Bunun yanında bir engeli düzeltirken başka bir engel çıkarmakta doğru değil. Yani görme engelliler için yapılmış bu yollar yürüme engelliler için problem olabiliyor. Sandalyeleri o yollarda rahatça ilerleyemiyor” dedi.

22.08.2015 - Hürriyet
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri