*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Recep Öğretmenin On Parmağında On Marifet  (Okunma sayısı 804 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 6818
Görme Engelli Recep Öğretmenin On Parmağında On Marifet
« : Haziran 16, 2015, 03:46:19 ÖÖ »
Görme Engelli Recep Öğretmenin On Parmağında On Marifet



Antalya Alanya’da  yaşayan görme engelli Recep Gür (26), çocukluk hayalini yapıyor. 2 yıldır kendisi gibi görmeyen öğrencilere ve otizimli çocuklara öğretmenlik yapıyor.

Gür ailesinin 5 çocuğundan en küçüğü olan Recep öğretmenin bir ablası da görme engelli. Zeki bir öğrenci olan Gür’ü keşfeden Antalya Beyaz Baston Görmeyenler Derneği olmuş. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle okumasını teşvik etmişler. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Görme Engelliler Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü bitiren Recep Gür, KPSS sınavını da kazanıp Kütahya’da öğretmenliğe başlamış.

2015’te de memleketine atanan Recep öğretmen, mesleği için ‘çocukluk hayalim’ diyor.

ÖĞRENCİLERİNİN ROL MODELİ

Şimdi doğup büyüdüğü yerde kendisi gibi görme engelli öğrencilere eğitim veren Recep Gür, gözlerinin görmemesinin kendisi için bir engel oluşturmadığını söylüyor. “Teknoloji geliştikçe engeller azalıyor” diyen Gür, ailenin tek okuyan çocuğu. Babasını çocukken kaybeden Gür’ün köyde yaşayan annesi görme engelli ablasına bakıyormuş. Recep öğretmen sadece öğrencilerini değil ailesinin de umudu olmuş.

TÜRKİYE’Yİ GEZİYOR, SATRANÇ OYNUYOR

 Recep öğretmen iyi bir bilgisayar kullanıcısı, sosyal medyayı da yakından takip ediyor. Ayrıca çok da geziyor. Gittiği her yerde fotoğraf çektirip Facebook hesabından paylaşan Gür, sporla da yakından ilgileniyor. Ağrı Dağı’na da tırmanan Gür, otizimli çocuklara öğretmenlik yapıyor.

10.06.2015 - DHA


Etiketler: KÜLEK ÜLKERLİ MEHMET TAŞKIN Y.BEYLERBEYİ ALİ GÜLER YALANGOZ MEHMET İLGİN YAMAÇOBA İBRAHİM HALİL FAKÇI YAPRAK MAHALLESİ M.CESUR KIVANÇ YAYIKTAŞ ADEM YÜCELER
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri