*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde Engellilere Sarı Şeritli Tuzak  (Okunma sayısı 903 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde Engellilere Sarı Şeritli Tuzak



İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde engellilerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla kaldırımlara çekilen sarı şeritlerin üzerindeki tehlikeler, vatandaşların can güvenliğini tehdit ediyor. Çalınan rögar kapakları ise bölge trafiğini olumsuz etkiliyor.

Ankara’nın her bölgesinde sıkça rastlanan kaldırım ve yol sorunları, bozuk sarı şeritler ile rögar kapağı hırsızlıkları günden güne artıyor. Açılışı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nden gelen yoğun şikayetler üzerine bölgeye giden Ankara Hürriyet muhabirleri aksaklıkları fotoğrafladı. OSB esnafının şikayetine konu olan durumlar şöyle:

* Büyükşehir Belediyesi tarafından İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan sarı şeritler, engelli vatandaşlara tuzak oldu. Şeridin üzerinde ilerlemeye çalışan engelli vatandaşın karşısına, geceleri kapatılan demir kapının ayağı çıkıyor. Bölge esnafı, uygulamanın mantık sınırlarını zorladığını belirterek, “OSB’nin içinde her kapıda aynı problem var. Zaten hayatları zor olan insanlara tuzak kurulmuş” dedi.

* Kaldırım yapımında kullanılan taşların sarı şeritler üzerinde atıl vaziyette durması tepki çekiyor.

* Yine OSB içinde başka bir noktada, engelli şeridinin ucu, çukura çıkıyor. Yetkililerin görmezden geldiği kablo dolu çukur büyük tehlike oluşturuyor.

* Başkent cadde ve sokaklarındaki rögar kapakları ile yağmur suyu ızgaralarını çalan hırsızların son adresi ise İvedik Organize Sanayi Bölgesi oldu. İddialara göre mahalleye üzeri kapalı kırmızı bir kamyonetle gelen kimliği belirsiz kişiler, OSB içindeki bazı rögar kapakları ile yağmur suyu ızgaralarını çalıp, olay yerinden uzaklaştı. Hırsızlık nedeniyle yolun geceleri tehlike dolu olduğunu belirten vatandaşlar, çukurların üzerina yerleştirdikleri eski otomobil lastikleriyle önlem almaya çalıştıklarını belirtti.

03.06.2015 - Hürriyet


Etiketler: öncelikle kirlenmeleri geciktirir. Olmaz demeyin, deneyin ve izleyin Çevre dostu olan ürünlerimizi kullanırken; önce sudan tasarruf edeceğinizi iddia ediyoruz Zaman tasarrufunu
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri