*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engelli Gençler ÇAÇOY Atölyesinde Kuşlar İçin Yuva Yaptı  (Okunma sayısı 912 defa)

Çevrimdışı kayseriengelliler

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 7022
Engelli Gençler ÇAÇOY Atölyesinde Kuşlar İçin Yuva Yaptı



Çankaya Belediyesi, sosyal projeler merkezi’nde ahşap çocuk oyuncakları üreten engelli gençler bu kez de kuşlar için yuva yaptı.

Kapsamlı tadilattan geçirilen ve bahara hazırlanan parklara konulacak olan kuş evleri, ağaçların daimi misafirlerine korunaklı birer yuva olacak.

Zihinsel ve bedensel engelli bireylerin sosyal hayata ve istihdama katılımı konusunda örnek sosyal sorumluluk projesi olarak öne çıkan ÇAÇOY, kendi içinden bir sosyal sorumluluk projesi daha doğurdu. Aldıkları teorik ve pratik eğitim sonrasında, iş güvenliği yüksek atölyelerde ahşap oyuncak üreten ve çocukların hayal dünyasına renk katan Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi (ÇAÇOY) çalışanları şimdi de parkları renklendirecek. ÇAÇOY çalışanları ahşaptan yapacakları kuş evleriyle Çankaya parklarının daimi misafirlerinin barınmalarını ve korunmalarını sağlayan sıcak yuvalara kavuşturacak.

ÜRETİMDE ÇİFT YÖNLÜ SEVİNÇ

İlçe genelinde Çankaya Belediyesi’nin sorumluluğunda bulunan 500’e yakın parkın tamamına ilk etapta birer adet yerleştirilecek olan kuş evlerinin tasarımını da ÇAÇOY çalışanları yaptı. Çankaya Belediyesi’nin sunduğu fırsatla hayata yeniden tutunan engelli bireyler şimdilerde hem kuşlara ev yapmanın hem de ürün yelpazelerini genişletmenin mutluluğunu yaşıyor.

01.06.2015 - cankaya.bel.tr


Etiketler: ama bunun kolay,daha az vakit harcıyacağımız,zamanımızın bize kalacağı bir hayal düşleriz ve iç geçiririz işte!artık BİOBELLİNDA'yla hayallerimiz gerçek oluyor hanımlar artık çamaşırlarımı
Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri

Engelsiz Bir Dünya için  Bizde VARIZ Diyalizle Yaşam Engelliler Derneği Kayseri