*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Engellilerin İstihdam Kapasiteleri İçin Engelli Test-Ölçüm Merkezi Kuruldu  (Okunma sayısı 953 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Engellilerin İstihdam Kapasiteleri İçin Engelli Test-Ölçüm Merkezi Kuruldu



Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu işbirliği ile hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) doğrudan faaliyet desteği kapsamında desteklenen "Engelim işime engel mi?" projesi kapsamında 50 engellinin test ölçümü tamamlandı.

Türkiye'de ilk kez Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde "Engelli Test -Ölçüm Merkezi" kuruldu. Merkezde, bedensel engelli iş arayanlara daha etkin ve profesyonel iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verebilmek adına bedensel engellilerin fiziksel kapasitelerinin standart ve güvenilir testlerle ölçülmesi ve değerlendirilmesi yapılıyor. Bu kapsamda Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğretim üyesi Doç.

Dr. Ali Kitiş ve Uzm. Fizyoterapist Umut Eraslan tarafından İŞKUR İl Miidürlüğü'nde görev yapan 12 iş ve meslek danışmanına test-ölçüm uygulama eğitimi verildi. Verilen eğitim doğrultusunda İş ve Meslek Danışmanlannca 50 engelliye testölçiim uygulandı. Bu sayede gerek engelli bireyler, gerekse engelli iş arayanın iş ve meslek danışmam, çalışabileceği alanlar hakkında fikir sahibi olunabildi. "Engelim işime engel mi?" projesi doğrultusunda 10 Mart ta PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu' nda proje değerlendirme paneli yapılacakta'. Panele; Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölüm Başkam Prof. DR. Hülya Kayıhan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkam Yusuf Çelebi İstihdam ve Sosyal Güvenlik Dairesi Başkan Vekili Pınar Büyükkayaer, Pamuklale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç Dr. Ali Kitiş ve Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun katılacaktır.

05.03.2015 - DEHA