*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İnegöl Belediye Başkanı Aktaş’a Engellilerden Kaldırım Teşekkürü  (Okunma sayısı 935 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İnegöl Belediye Başkanı Aktaş’a Engellilerden Kaldırım Teşekkürü



İnegöl Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Derneği, Başkan Aktaş’ı makamında ziyaret ederek, kaldırım işgalleri ile ilgili yapılan son uygulamanın engelli aileleri tarafından oldukça olumlu karşılandığını, özellikle tekerlekli sandalyeli ve görme engelli vatandaşların bu konuda Başkan Aktaş’a müteşekkir olduğunu bildirdiler.

İnegöl Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Derneği, Alinur Aktaş'ı ziyaret ederek, kaldırımlarla ilgili alınan karar nedeni ile kendilerine teşekkür etti.

KALDIRIM KARARI ENGELLİ AİLELERİ MUTLU ETTİ

Ziyaretle ilgili kısa bir değerlendirme yapan Dernek Başkanı Murat Gültekin; “Sayın Başkanım son günlerde kamuoyunda kaldırım işgalleri konusuyla ilgili İnegöl Belediyesi olarak ciddi çalışmalar yaptığınızı görüyoruz. Bizde İnegöl Engelliler Derneği olarak bugün size kaldırım işgalleri ile ilgili yapılan son uygulamanın halkımızca ve engelli aileleri tarafından olumlu karşılandığını, özellikle tekerlekli sandalyeli ve görme engelli kardeşlerimizin bu konuda sizlere müteşekkir olduğunu bildirmek amacıyla ziyarette bulunduk” şeklinde konuştu.

DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ

Dernek çalışmalarıyla ilgili bilgilerde aktaran Gültekin ziyarette; derneğin, engelli aileler aile danışmalık merkezi ile ilgili çalışmaları, İnegöl Belediyesinin de destek olduğu down cafe ve ailelerin çarşı içinde özellikle sıkıntı olan günlük bakımlarıyla ilgili mahalle konakları çalışmalarını da değerlendirdiklerini belirtti. Bunların yanı sıra bugün Başkan Aktaş’la yaptıkları istişareler neticesinde önümüzdeki tarihlerde daha güzel şeyler olacağına inandıklarını kaydeden Gültekin; “Bu konuyla ilgili de özellikle bedensel ve zihinsel engelli aileler adına desteklerinizi bekliyoruz. Tekrar kaldırım işgalleri ile ilgili gösterdiğiniz çabaya da teşekkür ediyoruz” dedi.

KEŞKE UYGULAMAYI DAHA ÖNCE HAYATA GEÇİRSEYDİK

Başkan Aktaş ise; “Çok değerli Dernek Başkanımız ve yöneticilerimiz, değerli hocalarımız, sevgili yavrularımıza hoş geldiniz demek istiyorum” diyerek başladığı konuşmasında “Az önce Dernek Başkanımız Murat beyinde ifade ettiği ve hepinizin bildiği gibi İnegöl Belediye Meclisi olarak yaklaşık 5-6 aylık bir çalışma neticesinde Aralık ayı Meclisinde bir karar almıştık ve 2 Şubat tarihinde uygulamaya, hayata geçireceğimizi söylemiştik. Tabi 2 Şubat Pazartesi yani geçen hafta başladı uygulamamız. İnanın o kadar ciddi memnuniyetler, o kadar ciddi teşekkürler alıyoruz ki, keşke bu uygulamayı daha önce hayata geçirseydik demiyor değiliz açıkçası. Ama geç olsun temiz olsun kabilinden kaybedilmiş bir şey yok. Nihayetinde bu şehir bizim şehrimiz, bu şehirde herkesin rahatça gezmek, dolaşmak, yaşamak gibi bir hakkı var, özgürlüğü var. Bunu da temin etmek kolluk kuvveti olarak, açıkçası Belediye olarak bizim vazifemiz” şeklinde konuştu.

ESNAFA TEŞEKKÜR

Uygulama öncesinde 5-6 ay boyunca bilgilendirmeler, anketler, çalışmalar yaptıklarını ve nihayetinde de esnafında ciddi bir duyarlılığının söz konusu olduğunu ifade eden Aktaş; “Uygulama gayet güzel gidiyor ama şu da bir vaka yaptırımlarıyla alakalıda işin sonuna kadar arkasındayız. Ben bu konuda anlayış gösteren esnafımıza da bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MEMNUNİYETLERİNİ DİLE GETİRİYORLAR

Özellikle şehir merkezindeki kahvehane işletmelerine kesinlikle bu konuda duyarlı olacaklarını ‘Bugün kurallara uyuyoruz ama yarın öbür gün gevşer mi acaba?’ gibi mantıkla hareket ederlerse kesinlikle sıkıntı yaşayacaklarını, cezai müeyyideye maruz kalacaklarını mal ve malzemenin toplanacağını bir kez daha hatırlatan Başkan Aktaş, “Ben değerli dernek yöneticilerimize de teşekkür ediyorum. Özellikle hanımların, annelerin bu işten çok memnun olduklarını ben çok net bir şekilde biliyorum. Çünkü buraya gelerek teşekkürlerini bize iletiyorlar. Maillerle, telefonlarla, bizatihi gördüklerinde memnuniyetlerini dile getiriyorlar” dedi.

YAŞAM HAKKINA SAYGI DUYULMALI

 “Bu şehir bizim şehrimiz. Bu şehirde hep beraber yaşıyoruz. Esnafıyla, sanayicisiyle, ev hanımıyla, çalışanıyla, memuruyla, işçisiyle hep beraber bu şehirde yaşıyoruz” diyen Aktaş, herkesin, birbirinin yaşam hakkına saygı duymak gibi bir zorunluluğu, önceliliği olduğunu hatırlatarak, bu noktada duyarlılık gösteren herkese teşekkür etti.

BELEDİYE OLARAK PROJELERİMİZ VARDI

Bundan sonraki süreçte de esnafın uygulamaya dikkat etmeleri gerektiğini bir kez daha hatırlatan Aktaş, “Ayrıca bugün değerlendirmemiz esnasında çok büyük bir güzelliği de yakaladık. Derneğimizin özellikle engelli çocuklara yönelik olarak down cafe ki daha öncede bu konu konuşulmuş, İnegöl AVM bünyesin de yapılması düşünülmüş, fakat şartlar uymamıştı. Down cafe yine çocuklarımızın sosyalleştirilebileceği, el emeklerini üretebilecekleri bir mekân. Beraberinde bir danışma merkezi şeklinde yine anne ve babaların çocuklarını geçici olarak bırakıp gidebileceği bir mekân şeklinde yaklaşım vardı. Aslında bu projenin Engelsiz Yaşam merkezlerinde bizimde kısmen belediye olarak projelerimiz vardı” şeklinde konuştu.

BU GÜZELLİĞİN İNEGÖL'E KAZANDIRILMASI İÇİN GAYRET EDECEĞİZ

Ziyarette, derneğin gücü başta olmak üzere Belediye, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile farklı kurum ve kuruluşlardan istifade ederek nasıl bir sinerji ortaya çıkarabileceklerini konuştuklarını söyleyen Aktaş, “İnşallah biz yapacağımız araştırmalarla derneğimizi tekrar bilgilendireceğiz. Ve bu güzelliğin İnegöl’ümüze kazandırılması ki, hem de en kısa zamanda kazandırılması için gayret göstereceğiz.

KIYAMETLER KOPARILMAYA ÇALIŞILIYOR

Aktaş konuşmasının sonunda; “Ben kendilerine kaldırım işgallerine yönelik uygulamamıza halkımız gibi katkı, destek verdiklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.  Çünkü gerçekten vatandaşlarımızda uygulamayla ilgili büyük bir memnuniyet olduğu halde bazen, sanki İnegöl genelinde bir sıkıntı varmışçasına kıyametler koparılmaya çalışılıyor. Ama çok ciddi bir memnuniyet olduğunu ben biliyorum. Derneğimizde bu memnuniyete katkı verdiler, destek verdiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Beraberinde de İnegöl’de özellikle engelli ailelerine ve çocuklara yönelik güzel bir projeyi de beraber değerlendirdik. İnşallah neticelendirmekte bizlere nasip olur diyorum teşekkür ediyorum” dedi.

11.02.2015 - okurgazetesi.com