*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Görme Engelli Temne et-Tabib: Milletvekili Adaylığım "Bir Meydan Okuma"  (Okunma sayısı 1413 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Görme Engelli Temne et-Tabib: Milletvekili Adaylığım "Bir Meydan Okuma"

Tunus İçin Birlik Koalisyonu'ndan aday gösterilen Tabib (56), AA muhabirine yaptığı açıklamada, adaylık süreci ve hedeflediği projeleriyle ilgili bilgi verdi.

Ülkesinde görme engelli bir kadının ilk kez milletvekili adayı olduğuna değinen Tabib, daha önce bir dernekte çalıştığını anlatarak, "Derneğin yönetim kurulu başkanlığına adaylığımı koydum ancak engelim nedeniyle uzaklaştırıldım. Genel seçimlere adaylığım, aşmaya çalıştığım engelime karşı büyük bir meydan okumadır" dedi.

Seçim çalışmalarında "Sizin hisleriniz için çalışacağım" sloganını kullandığını aktaran Tabib, şunları kaydetti:

"Adaylık fırsatı sunulduğunda bunu çok düşündüm ve sonunda adayların arasında olmayı kabul ettim. Engellilerle ilgili bir program hazırladım ve kabul edildi. Bütün partilerin engelliler için bir programı olmalı. Seçilmem halinde başta kadınlar olmak üzere daha fazla engellinin siyaset hayatına katılması için çalışacağım."

Milletvekili seçimlerinin 26 Ekim'de yapılacağı Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçiminin ise 23 Kasım'da yapılması planlanıyor.

17.10.2014 - AA