*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Devlet Tarafından ‘Beyaz Baston’ Ücretinin Karşılanması Yürürlükte  (Okunma sayısı 819 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Devlet Tarafından ‘Beyaz Baston’ Ücretinin Karşılanması Yürürlükte



Görme engelliler için özgürlük anlamına gelen ‘beyaz baston’ ücretinin devlet tarafından karşılanması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Söz konusu baston bedelinin ödenebilmesi için teleskopik veya katlanabilir olması gerektiği belirtildi. Her bir baston için ödenecek tutar ise 22 lira olurken görme engellilere yılda en fazla değiştirdikleri 1 baston için ödeme yapılacak.

YURTDIŞI RAPORUNA ONAY

Yönetmelikle ayrıca yurtdışında görülen tedavi sonrası alınan sağlık kurulu raporlarının incelenmesi için 3 büyük ilde 3 hastane yetkilendirildi. Buna göre, yurtdışından getirilen tedavi raporlarının Ankara’da Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul’da Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi veya İzmir’de Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden herhangi biri tarafından teyit edilmesi gerekiyor. Teyidi yapılmayan raporlar Sağlık Bakanlığı’nca onaylanmayacak.

DEVLET KATKISI ARTTI

SUT’ta yapılan bir diğer değişiklikle ortopedi ameliyatlarında takılan malzemelere sayı sınırı getirildi. Ortopedi ameliyatlarında takılan omuz balon spacer, hücresiz kıkırdak matriksleri, hücresiz menisküs implantları, bağ ve tendon güçlendirici implantlar ve vida gibi ortopedi malzemelerinden işlem başına kullanılan sadece 1 adetinin parası karşılanacak. Tebliğle ayrıca stent ameliyatlarında devlet katkısı 2 bin 250 liradan 3 bin 280 liraya çıktı.

31.08.2014 - Bugün


Anahtar Kelimeler : Kayseri Nuh Naci Yazgan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Çocuk Doktoruna Online Randevu Al ,Kayseri Nuh Naci Yazgan Göğüs Hastalıkları Hastanesi Guatr Doktoruna Online Randevu Al