*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Bilek Güreşi Sporu Hayatını Değiştirdi  (Okunma sayısı 1288 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Bilek Güreşi Sporu Hayatını Değiştirdi
« : Temmuz 28, 2014, 03:56:44 ÖS »
Bilek Güreşi Sporu Hayatını Değiştirdi



Eskişehir'de tavsiye üzerine 4 yıl önce başladığı bilek güreşi sporu sayesinde 10 kilogram veren ve Türkiye üçüncüsü olan bedensel engelli Arif Başar Durak, Avrupa ve dünya şampiyonu olmayı hedefliyor.

Başarılı sporcu Arif Başar Durak, 4 yıl önce Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü antrenörü Şener Arslan'ın tavsiyesi üzerine bilek güreşine başladığını kaydetti.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından 8 Mart'ta Ankara'da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü olduğunu ifade eden Durak, "İleride daha iyi sonuçlar hedefliyorum. Türkiye şampiyonu olmak istiyorum. Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türk bayrağını dalgalandırmayı amaçlıyorum" dedi.Durak, spor yapmanın engelliler için daha önemli olduğunu belirterek, engellerin fazla aktivitesinin olmadığına değindi.

Engellilerin spora yönelmesi gerektiğini anlatan Durak, şöyle konuştu:

"Sporla birlikte normal yaşamda uzuvlar daha iyi kullanılıyor. Şahsen sporun çok faydasını gördüm. Spora başladığımda 75 kilogram ağırlığındaydım. Yaklaşık 10 kilogram verdim. Daha aktif hale geldim şu anda 65 kilogram ağırlığındayım. Spora başlamadan önce iki kişinin desteğiyle yürüyordum. Yanımdaki kişiye aşırı yük biniyordu. Artık, bastonla gezebiliyorum. Engelliler spor yapsın."

Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü antrenörü Arslan ise Durak'ın azmiyle birçok kişiye örnek olacağını vurguladı.Durak'ın gelecekte önemli bir sporcu olma yolunda ilerlediğini belirten Arslan, "Onu, Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırlıyoruz. İnşallah, Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edecektir" diye konuştu.

07.07.2014 - AA


Anahtar Kelimeler : İçimden olmayacak, boş bir kağıdın gölgesine sığınmayacak sana sitemlerim. Hani hep kızardın ya “Konuş konuş konuş” derdin, haykırabilir miyim şimdi korkaklığını.