*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Tekirdağ'da Engelli Çift Oy Kullanamadı  (Okunma sayısı 1350 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Tekirdağ'da Engelli Çift Oy Kullanamadı
« : Nisan 10, 2014, 11:48:06 ÖÖ »
Tekirdağ'da Engelli Çift Oy Kullanamadı



Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde engelli çift, oy kullanacağı sandığın ikinci katta olması ve gerekli hazırlığın yapılamaması nedeniyle oy kullanamadı.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde ikamet eden 71 yaşındaki Aysal Güven ve 59 yaşındaki Nahide Güven çifti, sabah saatlerinde vatandaşlık görevini yerine getirmek amacıyla seçmen kağıtlarında yazılı olan, 'Nurullah Narin İlkokulu'na geldi. Fakat engelli çift, oy kullanacakları sandığın, okulun ikinci katında olduğunu öğrenince, yetkililere kızdı. Her seçim dönemi aynı sıkıntıyı yaşadıklarını ifade eden Aysal Güven, “Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi’nin kurucusuyum. Benim merak ettiğim nokta, İlçe Seçim Kurulu, Sakatlar Derneği’nden oy kullanacak olan engellilerin listesini neden istemiyor?” diye sordu.

Engellilerin nerede, nasıl oy kullanacağına ilişkin bilgilerin internet ortamında olduğunu öğrenen Aysal Güven, “Ben internete bakmak zorunda mıyım? Belki ben okur-yazar değilim, ama sakatım. Nasıl olacak? Ben geçen seçimlerde de buraya geldim. Aynı şeyleri anlattım. Ben Türkçe mi konuşamıyorum, yoksa karşımdakiler mi Türkçe anlamıyor. Onların engelli olmayacağının garantisi var mı? Bizler görünen engelliyiz, onlar ise görünmeyen engelliler” dedi.

Bu sırada seçim görevlilerinden biri, “3 kişi ile birlikte gelip çiftin oy kullanmasını sağlayacaklarını söyledi. Yaklaşık 10 dakika sonra tekrar gelen seçim görevlisi, “İlçe Seçim Kurulu ile görüştük. Kesinlikle dışarıya oy sandığı çıkamayacağını söylediler. Özür dileriz” dedi. Bunun üzerine Aysal Güven ile eşi Nahide Güven, oy kullanamadan evlerine dönmek zorunda kaldı.

31.03.2014 - İHA


Anahtar Kelimeler : ve bu tezin kısa zamanda bitmesinde bana yardım eden herkese tekrar tekrar teşekkür eder