*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Türkiye’nin Engelli Hakları Birleşmiş Milletler'de Görüşüldü  (Okunma sayısı 1009 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Türkiye’nin Engelli Hakları Birleşmiş Milletler'de Görüşüldü

Türkiye, Birleşmiş Milletler'de (BM), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde gerçekleştirilen "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyasını engelli hakları için örnek gösterdi.

BM İnsan Hakları Konseyi'nde, engellilerin hakları konusundaki oturumda, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi nezdindeki Büyükelçiliği delegasyonu adına yapılan konuşmada, Türkiye'nin engellilerin sosyal hayata tam ve etkin bir şekilde katılımını desteklediğine dikkat çekildi.

Konuşmada, Türkiye'de özel eğitim ihtiyaçları olanlara, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde, özel okullarda, devlet okullarında ve normal sınıf ortamında eğitim verildiği ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın engelli öğrencilerin okullarına taşınmasına yardımcı olduğu belirtilen konuşmada, bu proje çerçevesinde 2004-2013 yıllarında 250 binden fazla öğrencinin okullarına taşındığı ve böylece engelli öğrencilerin öğrenime katılım oranının yüzde 90 artırıldığı kaydedildi.

Konuşmada, engelli çocukların daha ileri eğitim almaları ve özel ihtiyaçları için Danışma ve Koordinasyon Merkezleri'nin kurulduğuna da dikkat çekildi.

"Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyası

Türkiye delegasyonu tarafından yapılan konuşmada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde gerçekleşen "Eğitim Her Engeli Aşar" kampanyası da örnek gösterildi.

Bu kampanyanın bir sosyal sorumluluk projesi olduğuna işaret edilen konuşmada, kampanyanın, engellilerin eğitimlerine devam edebilmeleri için gerekli ekipmana ve tesislere sahip olmalarını amaçladığı kaydedildi.

Kampanyanın ayrıca engellilerin, toplumun bütün kesimlerinde aktif ve faydalı olabildikleri konusunda kamu farkındalığını artırmayı hedeflediği ifade edilen konuşmada, proje neticesinde, 2009-2012 yıllarında eğitime katılan engelli öğrenci sayısının yüzde 144 arttığı ve 150 binden 370 bine yükseldiği bildirildi.

19.03.2014 - AA

Anahtar Kelimeler : Eczacıydı aynı zamanda Gözüm morardı Gel, patates basayım Kepeklerim çoğaldı  Otur, zeytinyağı süreyim Arpacık çıktı galiba Yum, sarımsak değdireyim.