*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Almanya da Soçi'ye Temsilci Göndermiyor  (Okunma sayısı 1451 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Almanya da Soçi'ye Temsilci Göndermiyor
« : Mart 13, 2014, 02:39:58 ÖÖ »
Almanya da Soçi'ye Temsilci Göndermiyor



Alman hükümetinin, Ukayna'daki gelişmeler nedeniyle Soçi'de devam eden Paralimpik Kış Oyunları'na temsilci göndermeyeceği bildirildi.

Sporda sorumlu Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Almanya Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Friedhelm Julius Beucher'e mektup yazarak Ukrayna'daki güncel siyasi gelişmelerden dolayı Paralimpik Kış Oyunları'nın ikinci haftasına da temsilci gönderilmeyeceğini söyledi.

Soçi'ye çok uzak olmayan Kırım'da Rusya’nın Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini ihlal ettiğine dikkati çeken Maiziere, bundan dolayı Alman hükümet temsilcilerinin, Rusya'nın düzenlediği Paralimpik Kış Oyunları'na katılmasının Alman hükümeti açısından söz konusu olamayacağı kaydetti.

Alman Dışişleri Bakanlığı da Ukrayna'daki gelişmeler sebebiyle Soçi'de yapılacak olan Paralimpik Kış Oyunları'na üst düzey bir delegasyon gönderilmemesi yönünde geçen hafta tavsiyede  bulunmuş, bunun üzerine Sosyal İşler Bakanlığı Müsteşarı Gabriel Lösekurg-Möller ile Alman hükümetinin engelliler yönelik çalışmalardan sorumlusu Verena Bentele Soçi programını iptal etmişti.

İçişleri Bakanlığı ise geçen hafta Soçi’ye temsilci gönderip göndermeyeceğine karar vermemişti ve Müsteşar Ole Schröder’in bu hafta Soçi'ye gitmesi planlanıyordu.

12.03.2014 - ajansspor


Anahtar Kelimeler : için senden izin isteyince