*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Siyasi Partilerin Neden Engelli Adayı Yok ?  (Okunma sayısı 918 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Siyasi Partilerin Neden Engelli Adayı Yok ?
« : Mart 13, 2014, 02:30:17 ÖÖ »
Siyasi Partilerin Neden Engelli Adayı Yok ?



Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, yerel seçimlere ilişkin görüşlerini bildirdi, Özağan, hiçbir partinin engelli belediye başkan adayı göstermeği belirterek, "Engelsiz belediyeler için engelli adaylar gerek. Bunun için de siyasi partilerin engelli adayların cesaretlerini kazanmasına yardımcı olup onları desteklemeleri gerekir." dedi.

SORUMLULUĞA HAZIRIZ

Engelli vatandaşların, halkın her kesiminin sorunlarını çok iyi bildiğinin altını çizen Özağan, "Çeşitli alanlarda imkan tanındığı takdirde her türlü sorumluluğun altına girmeye hazırız. 30 Mart seçimlerinde, Konya nüfusunun %12.29'unu oluşturan engelli vatandaşlarımızın sesine kulak verebilecek bir engelli belediye başkan adayı bilgisi maalesef bize ulaşmamıştır.

Engelli bir vatandaşın belediye başkanlığına aday gösterilmesi durumunda, halkın içerisindeki engellilerin de teşvik edileceğini ve bunun, onların cesaretini arttırmaya yönelik bir hamle olacağını unutmamalıyız." dedi.

DESTEK SADECE SEÇİM ZAMANI OLMASIN

Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şube Başkanı Veli Özağan, Bir şehrin engelli vatandaşlara göre dizayn edildiği takdirde o şehir tüm vatandaşlara göre dizayn edilmiş olacağını belirterek "Çünkü bir toplumda ne zor şartlarda yaşayan vatandaşlar engelli olanlardır. Örneğin 4 Mart 2014'te çıkan karara göre engel oranı %40'ın üzerinde olan engelliler şehir içi toplu taşıma araçlarından ve demiryollarından ücretsiz olarak yararlanacak. %90 ağır engelli olan vatandaşlarımızın ise hem kendileri hem de yanlarında bulunan refakatçileri ücretsiz faydalanacak. Bu kararların seçimlerden önce apar topar uygulamaya geçirilmesi bizim açımızdan çeşitli şüpheler doğurmakta." ifadelerini kullandı.

12.03.2014 - Anadolu’da Bugün


Anahtar Kelimeler : seninle tanıdık.