*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: CHP’li Güven’den ‘Akülü Araca Kurdeleli Açılış’a Önerge  (Okunma sayısı 1051 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
CHP’li Güven’den ‘Akülü Araca Kurdeleli Açılış’a Önerge



Engelli bir vatandaşa akülü aracın kurdele kesilerek bir tören ile teslim edilmesini eleştiren CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam tarafından cevaplandırılması istemiyle soru önergesi verdi.

SEÇİM YATIRIMI MANTIĞI                               

Durumun trajikomik olduğunu belirten Güven, Hükümetlerin temel görevlerinin engellilerin sorunlarını çözmek olması gerekirken AKP’nin seçim yatırımı haline getirdiğini ve şov yaptığını söyledi. Güven, Bakan İslam’a  “Engelli aracın teslimi öncesi kurdeleli açılış töreni düzenlemek Bakanlığınızca nasıl değerlendiriliyor, bunu engelli için onur kırıcı bulmuyor musunuz” diye sordu.

‘ŞOV MALZEMESİ YAPILIYOR’         

CHP Engelliler Üst Kurulu üyesi de olan Prof. Dr. Hülya Güven, özellikle Meclis çalışmalarında engelli bireylerin sorunlarını sürekli gündemde tuttuğuna vurgu yaparak, “Sosyal güvenlik kurumunca Türkiye’de  yaşayan tüm engelli bireylere eğer gerekli ise akülü araçlarının sağlanması gerekmektedir. Bu yapılmadığı için bir yardım kampanyasıyla ilçede yaşayanların topladığı parayla alınan akülü aracın maalesef bugün bu onur kırıcı  yönünü konuşuyoruz. Oysa sosyal devlette hiçbir engelli ne yardıma ihtiyaç duymalı ne de böyle şov malzemesi yapılmaya araç edilmeli” dedi.

‘OLAĞAN HALE GETİRİLDİ’

Güven olayı ve yarattığı etkiyi şöyle anlattı: “Giresun’un Duroğlu beldesinde, AKP il ve ilçe yöneticileri ile belediye başkanı, engelli bir kadının oturduğu akülü engelli aracına gerilen kurdeleyi ellerindeki dört makasla hep birlikte kesti. Aracın engelli vatandaşa teslimi öncesinde AKP yöneticilerinin kurdeleli açılış töreni düzenlenmesinin çevredeki vatandaşlarca şaşkınlıkla izlendiği belirtildi. Vatandaşlar tarafından onur kırıcı bulunan etkinliklerin maalesef artık sürekli ve olağan hale geldiği gözlemleniyor.”

Güven şu sorularının cevaplanmasını istedi: Vatandaşlar tarafından toplanan parayla bedensel engelli vatandaşa alınan akülü engelli aracının bir AKP organizasyonuna dâhil edilmesi Bakanlığınızca nasıl değerlendirilmektedir? Engelli aracı teslimi öncesi kurdeleli açılış töreni düzenlemek Bakanlığınızca engelli için onur kırıcı bulunmamakta mıdır? Talepte bulunan tüm bedensel engellilere Sosyal Güvenlik Kurumunca akülü engelli aracının ücretsiz verilmesi gerektiğini düşünmüyor musunuz? Devletin temel görevlerinden biri değil midir? Tüm bedensel engellilere akülü engelli aracı sağlanmasına yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Bakanlığınız arasında bir çalışma bulunmakta mıdır?

12.03.2014 - egeninsesi.com


Anahtar Kelimeler : 40 metrelik tehlikeli yolculuk bala ulaştığında daha da tehlikeli bir hal alıyor.