*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Okçuluk Türkiye Şampiyonası Ankara'da Başladı  (Okunma sayısı 1503 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Okçuluk Türkiye Şampiyonası Ankara'da Başladı
« : Mart 12, 2014, 02:52:16 ÖÖ »
Okçuluk Türkiye Şampiyonası Ankara'da Başladı



Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun düzenlediği şampiyonada, makaralı yay ve olimpik yay dallarında yaklaşık 40 sporcu mücadele edecek.

Sıralama atışları ve eleme turlarının ardından yarın sona erecek şampiyonada dereceye giren sporcular yarın belli olacak.

Milli Takım Antrenörü Nejat Üstün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Federasyonumuzun bu yıl düzenlediği bir turnuva bu. Bu şampiyonada dereceye girecek sporcular, İsviçre’de bu yıl düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nın kamp hazırlıklarına katılmaya hak kazanacak" dedi.

Türkiye’nin okçulukta geçmiş dönemde birçok başarı kazandığını hatırlatan Üstün, "Paralimpik oyunlarda başarılı sporcularımız var. Pekin ve Londra’da düzenlenen Paralimpik Oyunlar’da önemli dereceler elde ettik ve bunları her katıldığımız turnuvada tekrarlamak istiyoruz" diye konuştu.

Gelecek yıl Almanya’da düzenlenecek dünya şampiyonasında da iddialı olduklarını belirten Üstün, "Dünya şampiyonalarında başarılı olunca paralimpik oyunlar için vize alabiliyoruz. Son paralimpik oyunlara 11 sporcuyla gittik. İnşallah Almanya’da da başarılı olup kota hakkımızı daha da yukarılara çıkarmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Okçuluğun zor bir spor olduğunu vurgulayan Üstün, "Sporcuların odaklanma, iyi çalışma, fiziksel ve psikolojik açıdan güçlü olması gerek. Kaliteli malzeme kullanılmalı. Yaptığınız işin semeresini ancak öyle alabilirsiniz. Ancak okçuluk çok da keyiflidir" değerlendirmesinde bulundu.

10.03.2014 - AA


Anahtar Kelimeler : BU KEÇİ KENDİNİ NASIL TEDAVİ EDECEĞİNİ NEREDEN BİLİR? DENEME YANILMAYLA DOĞRU BİTKİYİ ÖĞRENSE BUNU GELECEK KUŞAKLARA NASIL AKTARABİLİR?