*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: İzmit’te Engellilere Uygun ATM Yok  (Okunma sayısı 881 defa)

Çevrimdışı melleseferi

  • öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • İleti: 18908
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
İzmit’te Engellilere Uygun ATM Yok
« : Mart 12, 2014, 01:54:32 ÖÖ »
İzmit’te Engellilere Uygun ATM Yok



AB Gençlik Programı kapsamında 'Engelleri Kaldır Grubu' tarafından gönüllülük esasıyla gerçekleştirilen 'ATMKOCAELİ Projesi' tamamlandı. Proje kapsamında yapılan incelemeler sonucunda İzmit Merkezinde bulunan hiçbir banka şubesi ve/veya ATM'sinin tam anlamıyla engellilere uygun olmadığı ortaya çıktı.
AB Gençlik Programı kapsamında gerçekleşen ve 5 ayda tamamlanan proje kapsamında İzmit'te bulunan 22 bankanın 71 şubesi ve ATM'leri engelli bireylerin kullanımına uygun olup olmadıkları incelendi. Süreçte banka şube ve ATM kullanıcılarına ve Engelli bireylere ayrı ayrı yapılan anketler ışığında yapılan incelemeler İzmit Merkezinde bulunan hiçbir banka şubesi ve/veya ATM'sinin tam anlamıyla engelli erişilebilirliğine uygun olmadığını gözler önüne serdi.

ATM'ler AB Standartların Çok Gerisinde

ATM Kocaeli Projesi sözcüsü Murat Şahin; "Ben ve arkadaşlarım engelli insanların banka işlemlerini gerçekleştirirken zorladıklarını, yardım almak zorunda kaldıklarını, banka ve ATM mimarilerinin engelli insanlara uygun olmadığı fark ettiğimizde bir şeyler yapmaya karar verdik. Ab Gençlik Programı ile ilgili bilgi edindiğimizde ise engellilerin yaşadıkları bu zorlukları fark ettirmek amacıyla en azından yaşadığımız şehirde bir şeyler yapabileceğimizi düşündük ve bu projeyi oluşturduk" dedi.

ATM Kocaeli Projesi kapsamında elde ettikleri verilerin gözlemlerini desteklediğini belirten Murat Şahin, her banka şubesi ve ATM'sinin engelli kullanımını için belirlenmiş Ab standartların çok gerisinde olduğunu ve şu an yasal zorunluluk çerçevesinde uygulanması gereken standartların daha hızlı bir şekilde tamamlanmasının elzem olduğunu ifade etti.

Engelliler Kendi Başlarına Banka ve ATM Kullanamıyor

Proje kapsamında gerçekleşen anketlere değinen Şahin, "Proje kapsamında engelli bireylere uyguladığımız "İhtiyaç Analizi" anket sonuçlarına göre, ankete katılanların %81.25'i banka şube ve ATM'lerini aktif olarak kullanmıyor ve kullanırken zorluk yaşıyor. Katılımcıların %80'i ise işlem yaparken yardım aldıklarını ifade ediyor. "Birey Analizi" anketine katılanların %97.50'si ise banka şubelerinin engelli kullanımına uygun olduğunu düşünmüyor. Anket sonuçları aslında hemen herkesin durumun farkında olduğunu ortaya koyuyor. Ancak toplumun görünmeyen kesimini oluşturan Engelli bireyler bu durumdan olumsuz etkilenmeye devam ediyor. Biz yaptığımız bu proje ile bir farkındalık yaratarak bilinen bu gerçeği tekrar gözler önüne sermeyi ve insanları bu konuda bir şeyler yapmaları için bir sebep sunduğumuzu düşünüyoruz" diye konuştu.

10.03.2014 - Haberler.com


Anahtar Kelimeler : de parasını ŞEYTANA ödetmiş sin