*
Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Kayseri Engelliler Derneği Telefon 0533 392 33 88

Gönderen Konu: Başkent’te Engelliler İçin Çeşitli Meslek Atölyeleri Açıldı  (Okunma sayısı 1614 defa)

Çevrimdışı melleseferi

• öMeR
  • Administrator
  • Hero Member
  • SiTe YöNeTiCiSi
    • www.kayseriengellilerdernegi.com
Başkent’te Engelliler İçin Çeşitli Meslek Atölyeleri Açıldı

Başkent’te engelli öğrencilerin eğitim gördüğü Ümit Kaplan Özel Mesleki Eğitim Okulu’nda, Hisar ve Çayolu Lions klüplerinin ortak çalışmalarıyla çeşitli meslek atölyeleri açıldı. 118-U Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Bülent Şen’in dönem başında hazırladığı “50. Yılda Çocuklar İçin 50 Proje” kapsamında hayata geçirilen atölye ve tek kullanımlık terlik, seramik ve baskı makinalarını içeren atölyeler sayesinde, engelli bireylerin el becerilerinin geliştirilmesi ve meslek sahibi olmaları amaçlanıyor.

Atölyelerde üretilen ürünler ile öğrencilerin mesleki anlamda yeterliliklerini ortaya koyduklarını ve ilerleyen yıllarda sanayinin en büyük sorunlarından biri olan ara eleman eksikliğine çare olacaklarını belirten Okul Müdürü Sevinç Özbey, şunları söyledi:

ÜRETKEN BİREYLER

“Okulumuz, özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin temel yaşam becerilerini geliştirmek, topluma uyumlarını sağlamak iş ve mesleğe yönelik bilgi ve beceriler kazandırmak amacıyla hizmet veriyor. Öğrencilerimizin geneli hafif düzeyde zihinsel engelli olup orta ve ağır düzeyde öğrenciler de okulumuzda eğitim görüyor. Öğretmenlerimiz ile birlikte öğrencilerimizi, bağımsız hareket edebilen mutlu ve üretken bireyler olarak bir mesleğe yönlendirmeyi amaçlıyoruz. Öğrencilerimizin mesleki eğitimlerinin geliştirilmesine yönelik olarak yapılan bu amlamlı atölye çalışmaları için lionslara teşekkür ediyoruz. Bu atölyeler sayesinde mesleki anlamda onların yeterliliklerini ortaya koyuyor ve ara eleman eksikliği tamamlıyoruz.”

ARA UZMANLIK ALANLARI

Proje ve lions klüplerinin çalışmları hakkında bilgi veren Bülent Şen ise, şöyle konuştu:

“Lionlar, toplumun sosyal kültürel gelişimi için tüm insanlığın barış ve mutluluğu için karşılıksız çalışmalar yapıyor. Bu proje bizim için çok önemli ancak, mesleki gelişim için de hayati önem taşıyor. Mesleki gelişimde ve mesleklerin pekiştirilmesinde ara uzmanlık alanları önem taşıyor. Bu gençlerin kendilerini geleceğe hazırlamada edineceği beceriler, bu becerilerin onlara kazandıracağı itici güç ile Türk toplumunun ihtiyacı olan alanlarda ortaya koyacakları ürünler hepimizi yakından ilgilendiriyor. Kendi hayallerimizi gerçekleştirirken, engelli çocuklarımızn da hayatlarına dokunuyor olmanın sevincini yaşıyoruz.”

Konuşmaların ardından atölyelerin açılışını gerçekleştiren katılımcılar, makinaların başında çalışmalarını sürdüren öğrenciler ile yakından ilgilendi.

27.02.2014 - Hürriyet

Anahtar Kelimeler : cahildim dünyanın rengine kandım